DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Rēzeknē atklātas “Uzņēmēju dienas Latgalē 2016”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 23.septembrī, Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS, tika atklāta Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK), Latgales Plānošanas reģiona un Rēzeknes novada domes kopīgi rīkotās “Uzņēmēju dienas Latgalē 2016”.

Pasākumu atklāja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, kurš novēlēja ikvienam apmeklētājam atrast jaunas biznesa idejas, lai nodrošinātu sev ienākumus, darbu un attīstību. Savukārt Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartašēvičs sacīja, ka šis pilsētai, tāpat kā Latgales vēstniecībai GORS ir izaicinājums, jo šāda veida pasākums te notiek pirmo reizi, piebilstot, ka biznesam ir jāaug, jo tas ir galvenais Latvijas vilcējspēks, veidojot mūsu valsti ekonomiski spēcīgu.

Kopumā "Uzņēmēju dienās Latgalē 2016" piedalās deviņi novadi, kurus pārstāv 140 uzņēmumi un trīs augstskolas. Ikvienam apmeklētājam ir iespēja iepazīties ar dažādu kompāniju piedāvātajām precēm un pakalpojumiem, kā arī nogaršot tikai Latgalei raksturīgos ēdienus un dzērienus.

LTRK ar īpašu Latvijas Labums stendus klātesošos aicina arī nogaršot tepat Latvijā ražotus pārtikas produktus no "Siguldas maiznieka", "Latvijas maiznieka", "Top Food", "Gaļas nama "Ādaži"", "Forevers" un "Saldus gotiņas".

Līdzīgi kā pērn rīkotajās "Uzņēmēju dienās Latgalē", arī šogad uzņēmējiem pasākuma laikā ir iespēja iegūt zināšanas Biznesa iespēju forumā, kā ietvaros notika diskusija par reģionālajām aktualitātēm saistībā ar Latgales Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) izveidi un darbaspēka pieejamību.

Savukārt SEB līzings pasākuma apmeklētājiem, kas norisinās pie Latgales vēstniecības GORS, nodrošina iespēju iepazīties ar vairāk nekā 70 jaunākajiem automašīnu modeļiem un to iegādes un finansējuma iespējas.  Apmeklētājiem ir iespēja veikt testa braucienus ar izvēlētajiem spēkratiem, kā arī konsultēties ar speciālistiem par to tehniskajiem parametriem un drošas, ekonomiskas braukšanas niansēm. Tāpat arī pie koncertzāles iespējams baudīt Latgalei raksturīgos gardumus mājražotāju un amatnieku gadatirgū, kā arī apskatīt Nacionālo Bruņoto spēku tehniku.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs jau iepriekš pauda, ka pilsēta pēdējo gadu laikā piedzīvojusi strauju attīstību. Tās vadība aktīvi strādā pie tā lai samazinātos bezdarba līmenis, tāpēc būtiski ar veiksmīgiem piemēriem prezentēt uzņēmējdarbības iespējas arī Rēzeknes pilsētā. "Novada attīstība ir atkarīga no uzņēmējdarbības aktivitātēm, tāpēc pasākuma galvenais uzdevums ir sapulcēt vienuviet veiksmīgākos Latgales uzņēmējus, pārliecinot cilvēkus, ka novadā ir plašas biznesa iespējas," pārliecināts A. Bartaševičs.

Rūta Grikmane
Sabiedrisko attiecību konsultante
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI