23. septembrī, 2016
TĒMA: Drošība

Bergmanis piedalīsies Eiropas Savienības aizsardzības ministru sanāksmē Slovākijā

26. un 27. septembrī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalīsies Eiropas Savienības aizsardzības ministru neformālajā sanāksmē Bratislavā, Slovākijā.

Sanāksmē paredzētas diskusijas par Eiropas Savienības Globālās stratēģijas ārlietu un drošības politikā ieviešanu un Eiropas Aizsardzības rīcības plāna izstrādi, kā arī par Eiropas Savienības un NATO sadarbību – gan Varšavas samita lēmumu īstenošanā, gan NATO un Eiropas Drošības Aģentūras funkciju dublēšanās novēršanā, tādejādi samazinot aizsardzības izdevumus un padarot drošības un aizsardzības pasākumus efektīvākus.

Tāpat ministri pārrunās arī Kopējās drošības un aizsardzības politikas militārās misijas un operācijas, īpašu uzmanību pievēršot misijām Āfrikas raga reģionā, kā arī Eiropas Savienības (ES) Jūras spēku Vidusjūrā "EUNAVFOR Med" militārajai operācijā "Sophia", kurā piedalās arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīri.

Sanāksmes laikā tiks paziņots arī par Latvijas pievienošanos Eiropas Aizsardzības aģentūras kopējo iepirkumu projektam "SatCom Market", kas paredz nodrošināt kopēju satelītkomunikāciju iepirkumu ES valstīm, tādējādi samazinot katras dalībvalsts izmaksas tās nepieciešamajam iepirkuma apjomam.

Daina Ozoliņa
AM Militāri publisko attiecību departamenta