DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM aicina pašvaldības pieteikties Mēru pakta pilsētu partnerības programmai pielāgošanās klimata pārmaiņām jautājumos

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Līdz 2016. gada 12.septembrim Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina pašvaldības pieteikties Eiropas Savienības (ES) Mēru pakta (Covenant of Mayors) pilsētu partnerības programmai pielāgošanās klimata pārmaiņām iniciatīvas (Mayors Adapt) ietvaros.

Mayors Adapt iniciatīvas mērķis ir veicināt ES pilsētu noturību pret klimata pārmaiņām, ieviešot pielāgošanās stratēģijas, īstenojot pielāgošanās projektus un pasākumus. Savukārt  Mayors Adapt ietvaros uzsauktā pilsētu partnerības programma (City Twinning) divām pašvaldībām no Mayors Adapt, Mēru Pakta vai pašvaldībām kādā no piedāvātajām iniciatīvām dod iespēju savstarpēji sadarboties, lai celtu savu kapacitāti un dalītos pieredzē. Pieteikuma anketa un papildus informācija par partnerības programmu pieejama: http://ieej.lv/USh8T.

Partnerības programma ir atvērta pašvaldībām, kas līdz šim nav iesaistījušās City Twinning programmā. Šogad ir pieejamas 4 mentoru pilsētas, kas var veidot partnerību ar 4 iesācēj-pašvaldībām. Mayors Adapt apmaksā daļu no ceļa un uzturēšanās izmaksām.

Lai pieteiktos programmai, līdz 2016. gada 12.septembrim ir jānosūta aizpildīta pieteikšanās anketa uz helpdesk@mayors-adapt.eu.

Pilsētas, kas vēl nav iesaistījušās Mayors Adapt iniciatīvā un/vai Mēru Paktā, aicinām iegūt papildus informāciju un nākotnē iesaistīties iniciatīvā, lai kopīgi mazinātu cilvēka negatīvo ietekmi uz klimatu un vidi, palielinātu vietējo kopienu noturību pret klimata pārmaiņu negatīvajām ietekmēm (riskiem) un veicinātu ilgtspējīgu attīstību.

Līdz šim Mayors Adapt iniciatīvā iesaistījušās jau 380 pašvaldības no 21 ES dalībvalstīm un kandidātvalstīm. Iniciatīvas ietvaros tās izstrādā vai jau ir ieviesušas pielāgošanās klimata pārmaiņām stratēģiju.

Mēru Paktu no Latvijas parakstījušas jau 20 pašvaldības (www.covenantofmayors.eu). Savukārt Mayors Adapt no Latvijas šobrīd iesaistījusies tikai Valka (www.mayors-adapt.eu).

Papildus jautājumu gadījumā lūgums elektroniski sazināties ar Gustavu Gudzuku, e-pasts: gustavs.gudzuks@varam.gov.lv. Pielāgošanās klimata pārmaiņām jautājumos rakstīt Ievai Bruņeniecei, e-pasts: ieva.bruneniece@varam.go.lv.

Laura Jansone
Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI