DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitāte aicina pieteikties jauno doktoru godināšanas ceremonijai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Svinīgi godināt jaunos doktorus ir pasaules ietekmīgāko universitāšu tradīcija, kas Latvijas Universitātē (LU) šogad norisināsies jau astoto reizi. Doktoru promocijas ceremonijai pieteikties aicināti jaunie doktori, kuri promocijas darbu aizstāvējuši 2015./2016. akadēmiskajā gadā vai iepriekš. Ceremonija notiks šā gada 28. septembrī plkst. 12.00 LU Lielajā aulā LU 97. gadskārtai veltītās svinīgās Senāta sēdes ietvaros.

Doktoru promocijas ceremonija simbolizē doktora studiju un augstākā zinātniskā grāda iegūšanas svinīgu noslēgumu, jo atšķirībā no bakalaura un maģistra studiju līmeņu absolventiem doktora grāda ieguvējiem nav vienotas izlaiduma tradīcijas. Ceremonijas laikā jaunajiem doktoriem tiek pasniegtas LU goda zīmes – LU Apliecinājuma raksts, Doktora šalle, sudraba nozīme vai kulons. Tās iespējams saņemt tikai vienu reizi. 

"Piedalīšanas promocijas ceremonijā man bija svarīgi trīs iemeslu dēļ: svinēšanas, atmiņas un kopības dēļ," uzsver 2015. gada LU Doktoru promocijas ceremonijas dalībnieks LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pedagoģijas zinātniskā institūta direktors, Dr. paed. Manuels Hoakins Gonsaless Fernandezs.  "Svinēšana man nozīmē apstāties un ar prieku skatīties uz kādu svarīgu notikumu manā dzīvē, nevis izklaidēšanos un aizbēgšanu no savas dzīves realitātes. Svinīgā promocijas ceremonija ar saviem akadēmiskajiem tērpiem, runām, ritmiem un dziesmām man deva iespēju labāk apzināties visu, ko esmu saņēmis šajā dzīves posmā un uzturēt sevī pateicības izjūtu."

"Promocijas ceremonijas beigās man tika piedāvāta iespēja uzrunāt akadēmisko saimi jauno doktoru vārdā," ar lepnumu un sirsnību stāsta  Manuels H. G. Fernandezs.  "Tas vēl vairāk nostiprināja sevi piederības izjūtu akadēmiskajai kopienai. Runā jaunajiem doktoriem un visiem klātesošajiem ieteicu attīstīt šādas pamatattieksmes - pateicību, priecīgu kalpošanu citiem un profesionalitāti – akadēmiskumu, un šo vēlētos arī novēlēt katram jaunajam doktoram."

Doktoru godināšanas ceremonija iesakņojusies kā nozīmīga Eiropas un pasaules universitāšu tradīcija. Piemēram, Zviedrijā tā tiek īstenota visās augstskolās. Stokholmas Universitātes jaunie doktori ik gadu tiek sveikti Stokholmas rātsnamā – Nobela prēmiju pasniegšanas vietā.

"Jaunie doktori, nepalaidiet garām iespēju kopīgi nosvinēt un nostiprināt atmiņā šo dzīves posmu. Ja tas jums ir iespējams, noteikti piesakieties šā gada ceremonijai," aicina pērnā gada LU Doktoru promocijas ceremonijas dalībnieks  jaunais doktors Manuels H. G. Fernandezs.

Pieteikties dalībai ceremonijā iespējams līdz šā gada 9. septembrim LU, Raiņa bulvārī 19, 125. telpā. Ielūgumus uz sarīkojumu varēsit saņemt klātienē no 22. augusta.

Plašāka informācija: http://www.lu.lv/promocijasceremonija/apraksts/

Ilze Danusēviča, LU Studentu servisa  Akadēmisko servisu nodaļas vecākā metodiķe

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI