DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Edgars Rinkēvičs: Eiropas Savienībai jākoncentrējas uz ekonomiskās izaugsmes un drošības jautājumu risināšanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
„Eiropas Savienībai pašreiz ir jākoncentrē pūles uz divu ES pilsoņiem īpaši būtisku jautājumu bloku risināšanu: ekonomiskās izaugsmes un darbavietu nodrošināšanu un drošības garantēšanu. Minētais ir būtiski, ja vēlamies, lai iedzīvotāji uzticētos ES un tās pieņemtajiem lēmumiem. ES institūcijām un dalībvalstu valdībām jārod kopējas atbildes uz šiem jautājumiem”, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs, uzstājoties 25. jūlijā ES Vispārējo lietu padomes neformālajā sanāksmē Bratislavā, Slovākijā.

Ministrs norādīja, ka ekonomikas izaugsmei svarīgi aspekti ir sociālekonomiskās attīstības atšķirību mazināšana starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, vienotā digitālā tirgus un enerģijas savienības veidošana, kā arī jaunu darbavietu veicināšana.

Drošības jomā ir jāturpina stiprināt ES ārējo robežu un, kas pašreiz īpaši aktuāli, - nopietni jāpastiprina cīņa pret terorismu. E. Rinkēvičs Latvijas vārdā izteica līdzjūtību un solidaritāti ar Vācijas un Francijas pārstāvjiem saistībā ar pēdējās dienās notikušajiem uzbrukumiem šajās valstīs.

Attiecībā uz Lielbritānijā notikušo referendumu par izstāšanos no ES E. Rinkēvičs norādīja, ka tas ir nopietns signāls, kas jāņem vērā visiem. "Par tālāko rīcību attiecībās ar Apvienoto Karalisti ir jāpanāk vienošanās pārējām 27 dalībvalstīm. Vienlaikus ir jāsaglabā atvērtas un uz sadarbību orientētas attiecības ar britu partneriem, risinot Eiropai svarīgas problēmas, tostarp drošības politikas jomā," pauda ministrs.

Tāpat ministri diskutēja par iespējām pilnveidot komunikāciju par ES jautājumiem ar sabiedrību šābrīža izaicinājumu pilnajos apstākļos.

ES Padomes darbu 2016. gada otrajā pusē vada Slovākija.


Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI