DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Eiropadome izvērtē situāciju Eiropā pēc Lielbritānijas referenduma par izstāšanos no ES

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Eiropas Savienības (ES) valstu līderi 28. un 29. jūnijā notikušajā Eiropadomē Briselē, kurā piedalījās arī Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis, izvērtēja situāciju Eiropā, kas izveidojusies pēc Lielbritānijā notikušā referenduma, kur iedzīvotāju vairākums izteica vēlmi redzēt Apvienoto Karalisti ārpus ES.

ES valstu līderi pauda nožēlu par referenduma rezultātiem, norādot, ka ir jāiegulda liels darbs, lai nākotnē stiprinātu ES, kā arī atrastu labāko modeli turpmākajai ES un Lielbritānijas sadarbībai.

Tiek pieļauta iespēja, ka sarunās starp 27 ES valstīm un Lielbritāniju tiks panākta vienošanās par labu kādam no pašreizējiem sešiem modeļiem, kādi pastāv starp ES un valstīm, kas neatrodas šajā valstu savienībā. Tāpat tiek pieļauts, ka pārrunu rezultātā tiks izveidots pavisam jauns modelis starp ES un Lielbritāniju.

Eiropadomes darba laikā M.Kučinskis uzsvēra, ka Latvijas valdība darīs visu iespējamo, lai aizstāvētu savas nacionālās, Latvijas valstspiederīgo Lielbritānijā un ES dalībvalstu kopējās, intereses. Ministru prezidents atgādināja, ka Lielbritānijā šobrīd dzīvo vairāki tūkstoši Latvijas valstspiederīgo un valstij ir svarīgs šo cilvēku turpmākais liktenis.

M.Kučinskis saņēma Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona apliecinājumu, ka iestāsies par Latvijas, kā arī Polijas un Rumānijas pilsoņu, kuri uzturas Lielbritānijā, drošību un nepieļaus viņu diskrimināciju.

Latvija arī turpmāk atbalstīs ES integrācijas procesā sasniegto, uzsvērs ES vienotību un solidaritāti. Galvenais uzsvars tālākajās diskusijās tiks likts uz pasākumiem un idejām, kas atjauno sabiedrības atbalstu un pilsoņu uzticēšanos ES, veicina ES drošību, kā arī sociālekonomisko attīstību un globālo konkurētspēju.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis 28. un 29. jūnijā piedalījās Eiropadomes darbā Briselē, kurā ES valstu līderi plāno pievērsties jautājumiem par Apvienotās Karalistes referenduma rezultātiem, migrāciju un ārējām attiecībām.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI