DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents pasniedz akreditācijas vēstules jaunajam Latvijas vēstniekam Ungārijā Vilmāram Heniņam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
29. jūnijā Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā pasniedza akreditācijas vēstules jaunajam Latvijas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Ungārijā Vilmāram Heniņam.

Vilmārs Heniņš darbu Ārlietu ministrijā uzsāka 1993. gadā. Ārlietu ministrijā viņš ieņēmis dažādus amatus, tostarp bijis Ārlietu ministra preses sekretārs, Krievijas nodaļas vadītājs un Pirmā divpusējo attiecību departamenta direktora vietnieks, kā arī strādājis Latvijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Čehijā un Krievijā. No 2008. gada līdz 2009. gadam V. Heniņš ir bijis arī Ministru prezidenta padomnieks ārpolitikas jautājumos. Šobrīd Vilmārs Heniņš ir Ārlietu ministrijas Pirmā divpusējo attiecību departamenta direktors.

Vēstnieks ieguvis maģistra grādu Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē, kā arī papildinājis zināšanas diplomātu mācībās Klingendālē, Nīderlandē.

V. Heniņš vēstnieka amatā nomainīs Imantu Lieģi, kurš ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka pienākumus Ungārijā pildīja kopš 2012. gada 6. novembra.

Latvijas un Ungārijas attiecības veido daudzpusīga sadarbība, kas ietver regulāru divpusējo politisko dialogu, sadarbību kultūrā, izglītībā, ekonomikā un aizsardzības jomā. Abas valstis arī sadarbojas un regulāri konsultējas daudzpusējos formātos, tostarp B3+V4 – Baltijas valstis un Višegradas grupas valstis un 16+1 – Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas sadarbība.

2016. gada 20. jūlijā būs Latvijas un Ungārijas diplomātisko attiecību nodibināšanas 95. gadadiena.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI