DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ārlietu ministrija apsveic Nadiju Savčenko ar atgriešanos dzimtenē

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ārlietu ministrija apsveic Nadiju Savčenko ar atgriešanos dzimtenē un pauž gandarījumu, ka, starptautiskās sabiedrības, tai skaitā Latvijas, konsekventais atbalsts N. Savčenko ir veicinājis minētā jautājuma risinājumu.

Vienlaikus Ārlietu ministrija atzīmē, ka Krievijā joprojām atrodas vairāki prettiesiski aizturēti Ukrainas pilsoņi, un aicina Krieviju atbrīvot arī šīs personas saskaņā ar Minskas vienošanās īstenošanas pasākumu kopumā noteiktajām saistībām par politisko ķīlnieku un nelikumīgi apcietināto personu atbrīvošanu. Ārlietu ministrija turpinās pievērst šim jautājumam pastāvīgu uzmanību.

Šodien, 25. maijā, Rostovā pie Donas notika Nadijas Savčenko apmaiņa pret  divām Ukrainā aizturētajām Krievijas militārpersonām. Ministrija atgādina, ka Krievijas atbalstītie separātisti Ukrainā sagūstīja Ukrainas Gaisa spēku piloti Nadiju Savčenko 2014. gada 17. jūnijā un, pārkāpjot starptautiskās tiesības,  nelikumīgi pārveda uz Krievijas Federāciju un arestēja, apsūdzot divu Krievijas žurnālistu slepkavībā. 2016. gada 22. martā Krievijas Federācijas Rostovas apgabala Doņeckas tiesa piesprieda Nadijai Savčenko 22 gadus cietumsodu, kas izraisīja asu starptautiskās sabiedrības nosodījumu.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI