DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Iveta Vējone uzsver veselīgas un bioloģiskas pārtikas nozīmi skolēnu ēdināšanā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Man ir patiess prieks, ka Latvijā arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta bioloģiskam, veselīgam uzturam. To apliecina arī šis konkurss, kurā jaunie pavāri ar savu prasmi apliecinās, ka no bioloģiskiem produktiem iespējams pagatavot garšīgus ēdienus,” sacīja Iveta Vējones kundze, trešdien, 25.maijā, sveicot topošo pavāru konkursa “domā Loģiski! radi Bio!” laureātus, kuri sacentās par labāko izstrādāto vienas nedēļas ēdienkarti sākumskolas skolēniem, izmantojot bioloģiskus produktus.

Savā uzrunā Vējones kundze uzsvēra ātrās ēdināšanas restorānu pieaugošo popularitāti, vienlaikus aicinot aizdomāties par ikdienā patērētās pārtikas izcelsmi un ietekmi uz veselību. Viņa aicināja bērnu ēdienkartēs vairāk iekļaut lokāli un sezonāli audzētus pārtikas produktus, šādi ne tikai samazinot nelabvēlīgo ietekmi uz apkārtējo vidi, bet arī atbalstot vietējos ražotājus.

Iveta Vējones kundze norādīja uz ģimenes būtisko lomu bērnu ēšanas paradumu veidošanā. "Izpratne par veselīgu uzturu veidojas jau bērnībā, ģimenē kopīgi gatavojot un ieturot maltītes. Mūsu pagatavotie ēdieni un sniegtās zināšanas par ēdienu uzturvērtību un ietekmi uz veselību bērniem sniedz pirmo priekšstatu par ēdienu," sacīja Iveta Vējone.

Konkursa mērķis ir izglītot topošos pavārus un ēdināšanas speciālistus, veidojot izpratni par bioloģisko pārtiku, bioloģiskās lauksaimniecības pamata principiem un bioloģiskās pārtikas atšķirībām. Projekta mērķis ir arī sekmēt topošo pavāru un ēdināšanas speciālistu prasmi veidot mūsdienīgu un radošu ēdienkarti, kas ir saskaņā ar šobrīd pasaulē aktuālajiem pārtikas un gatavošanas principiem – sezonāla, bioloģiska, vietēja pārtika, tradicionālie pārtikas produkti mūsdienīgā pasniegšanas veidā. Konkursā piedalījās topošie pavāri un ēdināšanas speciālisti, kas šobrīd apgūst šo profesiju kādā no Latvijas izglītības iestādēm.

Valsts prezidenta kancelejas
Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI