DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Ar sociālo kampaņu „Nenovērsies!” turpinās pievērst uzmanību psihiskās veselības jautājumiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai mazinātu sabiedrībā pastāvošos aizspriedumus par psihiskiem traucējumiem un cilvēkiem, kuri ar šiem traucējumiem slimo, Veselības ministrija (VM) un Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) turpina pērn īstenoto sociālo kampaņu „Nenovērsies!”. Kampaņa tiks uzsākta 10. septembrī, kad pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā pašnāvību novēršanas diena. Šīs dienas tēma šogad ir “Novērst pašnāvību: pamanīt, palīdzēt un izglābt dzīvības!”.

Kampaņas mērķis ir pievērst iedzīvotāju uzmanību savai un līdzcilvēku psihiskajai veselībai, motivēt vērsties pēc specializētas palīdzības un mazināt aizspriedumus pret cilvēkiem, kuri ar šiem traucējumiem slimo.

Kampaņas "Nenovērsies" atklāšanas preses konference notiks 10. septembrī plkst. 11.00 "Tehnoannas pagrabu" pagrabstāvā (A. Briāna iela 8, Rīga).

Preses konferencē piedalīsies:

  • Egita Pole,VM valsts sekretāra vietniece veselības politikas jautājumos;
  • Toms Pulmanis, SPKC Psihiskās veselības veicināšanas nodaļas vadītājs;
  • Prof. Elmārs Rancāns, Rīgas Stradiņa universitātes Psihiatrijas un narkoloģijas katedras vadītājs, Latvijas Psihiatru asociācijas viceprezidents;
  • Melānija Grundšteina – Gruzdiņa, Dienas aprūpes centra personām ar garīga rakstura traucējumiem "Saulessvece" vadītāja.

Preses konferences laikā mediju pārstāvjiem būs iespēja arī iziet cauri tumšajam labirintam, kas simbolizē emocionālo stāvokli, ko izjūt cilvēks psihoemocionālu problēmu gadījumā – sajūta, ka tausties tumsā un samilzušajai problēmai nav ne gala, ne malas. Cilvēks bieži jūtas viens, izolēts un citu nesaprasts. Arī preses konferences norises vieta – pagrabs – ir izvēlēta ar mērķi klātesošajiem radīt asociācijas ar sajūtām, kādas var piedzīvot bez atbalsta palicis cilvēks psihiskas saslimšanas laikā.

Vairāk informācijas kampaņas mājaslapā: www.nenoversies.lv

Ilze Arāja
Komunikācijas nodaļas vadītāja
Slimību profilakses un kontroles centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI