DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ārlietu ministrijā notiks starptautiska konference par attīstības finansējumu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
11. un 12. jūnijā Latvijas Republikas Ārlietu ministrijā notiks starptautiska konference „Attīstības finansējums: Jauno ES dalībvalstu loma” (Financing for Development: Role of EU Member States).

Starptautiskā konference par attīstības finansējumu tiek organizēta, lai lēmumu pieņēmēji un politiķi kopā ar pilsoniskās sabiedrības, akadēmiskās vides un mediju pārstāvjiem meklētu atbildes uz vietēja un starptautiska līmeņa izaicinājumiem, kas ir aktuāli, izstrādājot ilgtspējīgus attīstības mērķus, saistošus arī Latvijai.

Konferencē pulcēsies pārstāvji no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Slovākijas, Čehijas, Somijas, Beļģijas un Vācijas, lai runātu par labo praksi un izaicinājumiem attīstības finansējuma dažādos aspektos. Īpaša uzmanība tiks pievērsta Austrumeiropas un Centrāleiropas valstu lomai attīstības finansējuma plānošanā.

11. jūnijā plkst. 9.00 Ārlietu ministrijā (Kr. Valdemāra ielā 3) mediju pārstāvji aicināti uz neformālu tikšanos par konferenci un tajā apskatītajiem jautājumiem.

Lūgums dalību pieteikt, rakstot uz e-pastu: media@mfa.gov.lv  vai pa telefonu: 67016272.

Pārrunājamie jautājumi:

  • Mediju iespējas iesaistīties attīstības jautājumu atspoguļošanā (Informāciju sniegs Jananna Helin, MONDO, Igaunija)
  • Latvijas Ārlietu ministrijas darbs Eiropas Attīstības sadarbībai gada ietvaros (Informāciju sniegs Viktors Makarovs, Ārlietu ministrija, Latvija)
  • Nodokļu politika un tās saistība ar attīstības sadarbību (Informāciju sniegs Ondrej Kopecny, Glopolis, Čehija)
  • Attīstības sadarbības finansējuma saikne ar vidi un ilgtspējīgu attīstību (Informāciju sniegs Leida Rijnhout, European Environmental Bureau, Beļģija)
  • Starptautisko finanšu institūciju ietekme uz investīciju projektiem (Informāciju sniegt Āris Ādlers, Latvijas Zaļā kustība, Latvija)

Konferenci organizē Latvijas Ārlietu ministrija, biedrības "Latvijas Zaļā kustība’’ un "Zaļā brīvība’’.

Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI