DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Eiropas Kosmosa izstāde 5.maijā uzņems valdības un parlamenta pārstāvjus

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2015.gada 30.aprīlis. Esplanādē iekārtotajā ceļojošajā Eiropas Kosmosa izstādē (European Space Expo) otrdien, 5.maijā, paredzēta valdības un parlamenta diena. Plkst. 10:00 izbraukuma sēdi izstādes kupolveida paviljonā noturēs Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komiteja. Aplūkot ekspozīciju, iepazīties ar kosmosa tehnoloģiju sasniegumiem un izvērtēt to devumu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu tautsaimniecībai 5.maijā aicināti arī citu komiteju deputāti, kā arī ministri un valsts sekretāri.

Izglītības un zinātnes ministrijai, kas ir atbildīga par Latvijas pārstāvību Eiropas Kosmosa aģentūrā un piedalās ES kosmosa politikas veidošanā, ir svarīgi veicināt izpratni par to, kā investīcijas un atbalsts kosmosa nozarei sniedz ieguldījumu augstas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu izstrādei, ekonomikas attīstībai un konkurētspējas veicināšanai. "Eiropas Savienība divās galvenajās kosmosa programmās Galileo un Copernicus periodā līdz 2020.gadam ir paredzējusi investēt 11,3 miljardus eiro, un arī Latvija kā dalībvalsts piedalās ar finansējumu. Galileo un Copernicus programmu ietvaros līdz 2020.gadam paredzēts palaist kosmosā vairāk nekā 40 satelītus. Pateicoties milzīgajām daudzumam datu, ko nodrošina šīs programmas, mums ir vēl nebijušas iespējas attīstīt inovatīvus produktus dažādās tautsaimniecības nozarēs," norāda izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Valdības un parlamenta dienas ietvaros Eiropas Kosmosa izstādē paredzēta viedokļu apmaiņa par kosmosa izpētes turpmākajām perspektīvām, tikšanās ar Latvijas kosmosa industrijas pārstāvjiem, lai uzklausītu viņu skatījumu par nozares attīstību, kā arī Eiropas kosmosa izstādes ekspozīcijas apskate gida pavadībā.

Interaktīvā izstāde, kuru šodien, 30.aprīlī, atklāja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, ekonomikas ministre Dana Reizniece–Ozola un Eiropas Komisijas Pārstāvniecības vadītāja Inna Šteinbuka, stāsta par Eiropas ieguldījumiem kosmosa izpētē un atdevi, ko tie sniedz sabiedrībai ikdienā. Izstāde Rīgā būs skatāma līdz 10.maijam. Ekspozīcija visiem interesentiem pieejama bez maksas un iepriekš to 24 dažādās Eiropas pilsētās apmeklējuši jau vairāk nekā 510 miljoni cilvēku.

Eiropas Kosmosa izstādi rīko Eiropas Komisija un tās īstenošanu Latvijā veic Izglītības un zinātnes ministrija, sadarbībā ar Rīgas domi un bērnu zinātnes centru Z(in)oo. Izstāde apmeklētājiem atvērta līdz 10.maijam ik dienas no 10:00 līdz 20:00 (1. un 4.maijā no 10:00 līdz 22:00). Ik vakaru plānotas saistošas lekcijas un diskusijas, kuru programma skatāma ministrijas mājas lapā: http://izm.gov.lv/lv/aktualitates/613-eiropas-kosmosa-izstades-programma

Mediju ievērībai:

Žurnālisti aicināti piedalīties valdības un parlamenta pārstāvju vizītes laikā, 5.maijā no 10:00 līdz 11:30. Apmeklētājiem telts šajā laikā būs slēgta.

Ieva Nora Fīrere, vecākais komunikācijas eksperts
Izglītības un zinātnes ministrija

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI