DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2014
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Ozoliņš: Latvijas prioritāte ES prezidentūrā būs tranzītu koridoru attīstība

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 4.decembrī, Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš tikās ar Krievijas Federācijas transporta ministru Maksimu Sokolovu, kurš apmeklēja Latvijas stendu izstādē „Krievijas transports”.

Maskavā jau 8 reizi notiek Krievijas Transporta nedēļa, kuras ietvaros norit izstāde "Krievijas transports". Pirmo reizi tajā atvērts Latvijas nacionālais stends ar mūsu uzņēmēju līdzdalību. Izstādē pārstāvēti VAS "Latvijas Dzelzceļš", LDZ Cargo, LDZ Cargo Loģistika un L-Ekspresis, kā arī Rīgas un Ventspils brīvostas un Liepājas SEZ pārvalde.

Latvijas stendu apmeklēja Krievijas transporta ministrs M.Sokolovs, kuru ar Latvijas transporta nozari un tajā strādājošiem uzņēmumiem iepazīstināja SM valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Valsts sekretārs K.Ozoliņš iepazīstināja transporta ministru M.Sokolovu ar Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā 2015.gada pirmajā pusē transporta prioritātēm, kā arī uzsvēra, ka īpaša nozīme tiks pievērsta tranzītu koridoru attīstībai, intensificējot transporta plūsmas starp Eiropas Savienību, Krieviju, NVS valstīm, Ķīnu, Āzijas valstīm un Vidējo Austrumu valstīm.

"Latvijai piemīt lielisks potenciāls būt "tiltam" starp Austrumu un uz Eiropu valstīm, īpaši Ziemeļeiropu, nodrošinot eksportētājiem gan transporta, gan loģistikas pakalpojumus, kā arī sniedzot atbalstu ES tirgus apgūšanā," uzsvēra valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

K.Ozoliņš informēja, ka Latvija savas ES prezidentūras ietvaros  2015.gada 29.- 30 aprīlī Rīgā organizēs ASEM valstu transporta ministru 3.tikšanos/sanāksmi, kas veltīta Eirāzijas multimodālo transporta savienojumu attīstībai. ASEM konferencēs pamattēma  ir transporta savienojumu attīstība starp Eiropu un Āziju, identificējot "šaurās vietas" un vājos punktus  un veicinot visu iesaistīto valstu un institūciju harmonizētu sadarbību.

Transporta ministrs Sokolovs izrādīja ieinteresētību par plānoto ASEM valstu transporta ministru sanāksmi, kā arī vaicāja par biznesa pārstāvju iespējamo līdzdalību minētajā pasākumā. Kā sarunā uzsvēra K.Ozoliņš, tad ASEM plānotā sanāksmē piedalīsies ne tikai ministri, bet tajā tiek aicināti piedalīties nozares biznesa pārstāvji, kā arī izteica cerību, ka tā tiks plaši apmeklēta, jo pašlaik viena no galvenajiem Latvijas prioritātēm ir Eirāzijas sauszemes transporta koridora attīstības iespējas, kur ļoti  nozīmīgi spēlētāji  ir Krievija, Ķīna, Kazahstāna, kā arī citas Āzijas valstis.  Latvija šim koridoram piedāvā savu transporta infrastruktūru- 1520 dzelzceļa tīklu, autoceļus,  3 neaizsalstošas ostas un loģistikas centrus kravu apstrādei uz izplatīšanai Eiropā.

Krievijas Transporta ministra M.Sokolova Latvijas stenda apmeklējuma laikā piedalījās Latvijas Republikas vēstniece Krievijas Federācijā Astra Kurme, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas Transporta darba grupas līdzpriekšsēdētājs Uldis Reimanis, VAS "Latvijas dzelzceļš" prezidents Uģis Magonis un Latvijas uzņēmēju pārstāvji.

Piektdien plānota Valsts sekretāra K.Ozoliņa un Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas Transporta darba grupas līdzpriekšsēdētāja Ulda Reimaņa tikšanās ar Krievijas Transporta darba grupas līdzpriekšsēdētāju, ministra palīgu Juriju Petrovu, kā arī dalība Transporta nedēļas plenārsēdē "Transporta infrastruktūra: apsteidzošas attīstības stratēģija".

Aivis Freidenfelds
Komunikācijas nodaļas vadītājs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI