NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
09. martā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
3
3

Bezmaksas juridiskās konsultācijas Advokatūras dienās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Advokatūras dienās no 12. līdz 16. martam iedzīvotāji varēs saņemt zvērinātu advokātu bezmaksas juridiskās konsultācijas. Īpaša uzmanība tiks veltīta cietušo tiesību kriminālprocesā skaidrošanai, bet konsultācijas būs iespējams saņemt arī citās jomās.

īsumā
  • Advokatūras dienu laikā bezmaksas konsultācijas sniegs vairāk nekā 100 zvērināti advokāti un viņu palīgi visā Latvijā.
  • Bezmaksas konsultācijām īpaši aicināti pieteikties tie iedzīvotāji, kam līdz šim nav bijusi iespēja saņemt advokātu juridisko palīdzību samaksas vai citu ierobežojumu dēļ.

Šī gada tēma – cietušo tiesības

Par Advokatūras dienu galveno tēmu šoreiz ir izvēlētas cietušo tiesības kriminālprocesā. "Ne vienmēr pati persona apzinās, ka patiesībā varētu tikt atzīta par cietušo, un šāda konsultācija varētu būt pirmais solis sāpīgu jautājumu risināšanā. Turklāt cietušais uz valsts atbalstu var pretendēt brīdī, kad ir saņēmis šādu statusu, tādēļ īpaši būtiska ir iespēja saņemt bezmaksas konsultāciju, pirms vēl statuss ir piešķirts," uzsver Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Advokatūras dienu laikā bezmaksas konsultācijas sniegs vairāk nekā 100 zvērināti advokāti un viņu palīgi visā Latvijā. Visvairāk zvērinātu advokātu būs Rīgā, kā arī bezmaksas konsultācijas būs nodrošinātas citās pilsētās, piemēram, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē, Smiltenē, Jēkabpilī un citviet.

Konsultācijas arī citās jomās

Iedzīvotāji var vērsties ne tikai cietušo tiesību, bet arī īres un mājokļa tiesību, apsaimniekošanas jautājumos, ģimenes, mantojuma tiesību, parādsaistību, darba tiesisko attiecību un citos jautājumos atbilstoši advokāta specializācijas jomai.

Šogad iedzīvotājiem iespējams izmantot meklētāju Latvijas Zvērinātu advokātu padomes mājaslapā, izvēloties advokātu, kurš konsultē par nepieciešamo tēmu sev tuvākajā pilsētā. Bezmaksas konsultācijām īpaši aicināti pieteikties tie iedzīvotāji, kam līdz šim nav bijusi iespēja saņemt advokātu juridisko palīdzību samaksas vai citu ierobežojumu dēļ.

Kā pieteikties Advokatūras dienu konsultācijai
 

  • Mājaslapas www.advokatura.lv sadaļā "Advokatūras dienas 2018" ir pieejama to advokātu kontaktinformācija, kuri Advokatūras dienās sniedz bezmaksas juridiskās konsultācijas.
  • Ar izvēlēto advokātu jāsazinās individuāli, lai vienotos par konsultācijas laiku un tiesību jomu, kurā nepieciešams padoms. Iespējams, vienkāršākos jautājumos pietiks ar telefonsarunu.
  • Ņemot vērā ierobežoto konsultāciju laiku, advokāti iedzīvotājus aicina pieteikties savlaicīgi. Ja gadījumā nav iespējas ierasties, konsultācijas rezervāciju lūgums atteikt, lai šo iespēju varētu izmantot kāds cits.
  • Tehnisku jautājumu gadījumā Advokatūras dienu laikā no plkst. 09.00 līdz 18.00 ir pieejams informatīvais tālrunis 22455952 (lūgums ņemt vērā, ka ar šī tālruņa starpniecību advokātu konsultācijas netiek sniegtas, bet gan nodrošināts informatīvs atbalsts un fiksēti ziņojumi, ja kādā reģionā bezmaksas konsultāciju iespējas vairs nav pieejamas).

Advokatūras dienas Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija 2010. gadā iedibināja ar mērķi popularizēt zvērināta advokāta profesijas misiju – darboties sabiedrības interesēs, sniedzot tai praktisku palīdzību pēc labākās sirdsapziņas likumiem.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI