NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
14. septembrī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: E-vide
1
18
1
18

Top jauna LV portāla versija. Ieskaties!

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LV portāls šobrīd ir pārmaiņu procesā. Piedāvājam mūsu lietotājiem iesaistīties un sekot tam līdzi – ieskatīties un novērtēt topošo jauno vietni. Populārākais un visbiežāk apmeklētais LV portāla satura kanāls ir SKAIDROJUMI. Tieši tas kā pilotprojekts no šodienas ir pieejams demo versijā. Vienlaikus sākam pakāpenisku pāreju uz jauno LV portāla zīmolu.

īsumā
  • Esam strādājuši, lai radītu jaunu un mūsdienīgu LV portāla dizainu un funkcionalitāti – responsīvo vietni. Tā lietotājiem piedāvās dažādus, tostarp satura, jaunumus un pilnībā būs pieejama 2018. gada pirmajā pusē.
  • LV portālam ir radīta jauna grafiskā identitāte – logo.  Jaunais LV portāla moto ir LIKUMS. VALSTS. CILVĒKS.
  • Projekts ir apjomīgs, tādēļ tā ieviešana notiek pa posmiem. Kā pirmā ir pieejama demo versija kanālam SKAIDROJUMI.
  • Jaunajā LV portālā lietotājs gan datorā, gan planšetē, gan viedtālrunī redzēs un lietos vienādu saturu.

LV portālu pašreizējā veidolā lietotāji pirmoreiz iepazina  pirms pieciem gadiem – 2012. gada 28. jūnijā. Pēc neilga laika tika izstrādāta arī mobilā versija. Tehnoloģiju laikmetā pieci gadi ir milzīgs laikposms, un mēs apzināmies, ka šodienas interneta lietotāju satura patēriņa vajadzības ir atšķirīgas. Tādēļ esam daudz un nopietni strādājuši, lai radītu jaunu un mūsdienīgu LV portāla dizainu un funkcionalitāti – responsīvo vietni. Tā lietotājiem piedāvās dažādus, tostarp satura, jaunumus un pilnībā būs pieejama 2018. gada pirmajā pusē – Oficiālā izdevēja simtgades un Latvijas valsts simtgades gadā.

Projekts ir apjomīgs, tādēļ tā ieviešana notiek pa posmiem. No šodienas piedāvājam lietotājiem gūt priekšstatu, kāds būs jaunais LV portāls, nodrošinot pieeju vienai satura sadaļai – mūsu populārākajam kanālam SKAIDROJUMI demo vidē demo.lvportals.lv/skaidrojumi.

Jauna identitāte

Pārmaiņas skars ne vien LV portāla dizainu, bet arī saturu un funkcionalitāti. To sākumu iezīmē jauns LV portāla logo. Ierasto sarkano grāmatiņu esam aizstājuši ar citām krāsām un lakonisku apzīmējumu – monogrammu LV, kas atspoguļo mūsu nemainīgās  vērtības – Latvijas valsts, "Latvijas Vēstnesis", likums un valsts.

 Akcentējot LV portāla specializāciju – tiesību aktu skaidrojumi, valsts informācija sabiedrībai un viedokļi par valsts attīstību – jaunais LV portāla moto ir LIKUMS. VALSTS. CILVĒKS. Tas paskaidro portāla satura filozofiju un vienlīdz  iemieso līdzšinējo misiju – būt noderīgiem ikvienam cilvēkam viņa saskarē ar tiesisko regulējumu, iestāties par Latvijas valstiskumu, sekot norisēm un piedāvāt viedokļu daudzveidību tā stiprināšanai.

Responsīvā vietne

Jaunajā LV portālā, kura saturs, kā arī jaunā funkcionalitāte pilnībā būs pieejama 2018. gada pirmajā pusē, tiks nodrošināta satura pielāgotība izmantotās ierīces videi. Tas nozīmē, ka lietotājs gan datorā, gan planšetē, gan viedtālrunī redzēs un lietos vienādu saturu.

Citi satura kanāli

Jaunā LV portāla ieviešanas projekts paredz, ka lietotājiem secīgi pa vienam demo vidē tiks piedāvāti visi satura kanāli. Kā nākamais ir plānots jaunais satura kanāls TIESĀS. Tam sekos pārējie kanāli.

Vērtējumi un ieteikumi

Piedāvājot demo vidē kanāla SKAIDROJUMI saturu, vēlamies atgādināt, ka tas ir ieskats LV portāla jaunajā veidolā, taču ar nepilnīgu funkcionalitāti. Daudzi gan ierastie, gan jaunie teksta rīki vēl ir izstrādes stadijā, un mūsu IT daļa turpina darbu pie to ieviešanas. Tādēļ aicinām būt pacietīgiem un ikdienā arī turpmāk lietot LV portālu pašreizējā veidolā.

Iepazīties, noķert pirmās sajūtas un novērtēt kanāla SKAIDROJUMI kopskatu un teksta atvērumu jau šobrīd jūs varat jebkurā vidē – datorā, planšetē vai viedtālrunī.

Savas atsauksmes, ieteikumus, jautājumus aicinām izteikt, izmantojot atsauksmju formu. Tas mums palīdzēs turpmākajā darbā, kopā veidojot jauno LV portālu.

Labs saturs
18
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI