NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
01. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Tuvplānā
TĒMA: Nodokļi
2
9
2
9

Slavenībām piemēros ievērojamas nodokļu atlaides un citas privilēģijas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Katrai “teju vai slavenībai” tiks izsniegts T-krekls ar uzrakstu “Vai Tu zini, kas es esmu?!” uz krūtīm, bet vārdu un uzvārdu uz muguras, jo lielākā daļa iedzīvotāju tomēr nezina, kas viņi ir.

Publicitātes foto

Nesen sabiedrību pāršalca negaidīta vēsts par to, ka vairākas pašmāju slavenības nokļuvušas ļoti nepatīkamā situācijā, jo ir spiestas pārdot dažādas ģimenes relikvijas, lai varētu samaksāt nekustamā īpašuma nodokli par saviem Mežaparka, Jūrmalas un Baltezera īpašumiem. Straujais NĪN kāpums piespiedis slavenību ēdienkartē delikateses nomainīt pret makaroniem, labu kafiju aizvietot ar cigoriņiem, bet īsta teātra vietā apmeklēt “Dirty Deal Teatro”. Šķiet, daudz netrūkst līdz brīdim, kad bezmaksas brīvpusdienu rindās uz Barona ielas mēs redzēsim arī amatpersonas un izcilākos pašmāju kultūras darboņus.
īsumā
  • Tā saucamais slavenību atlaižu likumprojekts ļautu populārām personām piemērot nodokļu atlaides un citas priekšrocības atbilstoši ieņemamam statusam sabiedrībā.
  • Plānots ieviest ikgadēju aptauju, kurā, līdzīgi kā Saeimas vēlēšanās, kandidāti varēs pieteikties uz slavenības statusu.
  • Pazīstamās personas tiks iedalītas trijās slavenību grupās: "teju vai slavenība", "vidēja līmeņa slavenība" un "Latvijas lepnums".
  • Pārējie iedzīvotāji var neraizēties, jo joprojām varēs "cept tikai reņģes", čīkstēt, apvainoties un secināt, ka Igaunijā viss ir labāk, kā arī pilnā apmērā nomaksāt nekustamā īpašuma un pārējos nodokļus.

Šī nelāgā situācija izgaismojusi kādu ļoti būtisku likumdošanas nepilnību, proti – sabiedrībā plaši pazīstamām personām piemērotais nodokļu slogs ir identisks parastajiem iedzīvotājiem. Lai labotu šo nepilnību, izveidota īpaša darba grupa, kas strādā pie tā saucamā slavenību atlaižu likumprojekta izstrādes, kas ļautu populārām personām piemērot dažādas nodokļu atlaides un citas papildu priekšrocības atbilstoši ieņemamam statusam sabiedrībā.

Slavas reitinga punkti

Lai izslēgtu krāpniecības gadījumus un nepieļautu, ka "slavenību atlaidi" saņem kāda neatpazīstama persona, viltus slavenība vai dziesmu šova dalībnieks, plānots ieviest ikgadēju aptauju, kurā, līdzīgi kā Saeimas vēlēšanās, kandidāti varēs pieteikties uz slavenības statusu. Balsošana notiks elektroniski, vēlētājam autorizējoties caur savu internetbanku. Katram vēlētājam būs pieejami pieci slavas reitinga punkti, ko pēc savas izvēles piešķirt slavenībām (vai nu 5 punktus vienai slavenībai, vai arī 1–4 punktus vairākām). Tādējādi ar Vislatvijas balsojuma palīdzību atpazīstamās personas tiks iedalītas trijās slavenību grupās: "teju vai slavenība", "vidēja līmeņa slavenība" un "Latvijas lepnums".

Teju vai slavenība

Šajā grupā būs iekļautas pusslavenības, "kuru seju esmu kaut kur redzējis, bet neatceros, kā viņu sauc". Piemēram – Rīgas mēra amata kandidāti. Zemākā kaluma slavenībām paredzēts piemērot salīdzinoši necilas privilēģijas, tostarp bezmaksas sabiedrisko transportu, 25% atlaidi ikgadējam NĪN maksājumam, 50% atlaidi medicīnas aprūpei, kā arī iespēju kļūt par žūrijas locekli kādā modes, kulinārijas vai mūzikas šovā.

"Vidēja līmeņa slavenības varētu saņemt 50% NĪN atlaidi – ar nosacījumu, ka viņu īpašuma vērtībai jābūt lielākai par 500 000 eiro."

Tāpat katrai "teju vai slavenībai" tiks izsniegts T-krekls ar uzrakstu "Vai Tu zini, kas es esmu?!" uz krūtīm, bet vārdu un uzvārdu uz muguras, jo lielākā daļa iedzīvotāju tomēr nezina, kas viņi ir. Šis T-krekls palīdzētu vairot popularitāti un nākamajās vēlēšanās kandidēt uz īstas slavenības titulu. Kreklu ļoti ieteicams valkāt, apmeklējot saviesīgus pasākumus Vecrīgā.

Vidēja līmeņa slavenība

Šai kategorijai, visticamāk, kvalificēsies ilggadēji politiķi, amatpersonas, mūziķi un ievērojamākie kultūras darbinieki, kuru sejas un dzīves svarīgākos mirkļus varam apskatīt dzeltenās preses izdevumos, stāvot lielveikala kases rindā. Ņemot vērā šo personu ieguldījumu valsts labā, plānots, ka politiķiem turpmāk būs iespēja darba laikā gulēt un netikt par to nosodītiem, bet mūziķi varētu bez rindas iekļūt aknu transplantāciju gaidošo personu saraksta augšgalā, jo, kā zināms, darbs mūzikas industrijā saistīts ar dažādiem papildu riskiem. Pārējās vidēja līmeņa slavenības varētu saņemt 50% NĪN atlaidi – ar nosacījumu, ka viņu īpašuma vērtībai jābūt lielākai par 500 000 eiro.

Latvijas lepnums

Šajā grupā iekļūs tikai pašas augstākās raudzes slavenības, tāpēc arī privilēģijas būs ievērojami lielākas. Paredzēts, ka slavenības, kas saņēmušas visaugstāko slavas reitinga punktu skaitu, varēs brīvi izvēlēties, kurā kapsētā izveidot savus ģimenes kapus (tostarp arī Rīgas 1. Meža kapos), kā arī drīkstēs pēc saviem ieskatiem brīvi interpretēt Valsts valodas likumu. Šīs slavenības tiks arī automātiski iekļautas visu turpmāko Dziesmu svētku goda virsdiriģentu sarakstā, kā arī saņems 100% NĪN atlaidi visiem sev piederošajiem īpašumiem un jebkāda veida medicīniskajai aprūpei (tostarp arī plastiskajai ķirurģijai).

"Latvijas lepnuma" kavalieri automātiski saņems Triju Zvaigžņu un Lāčplēša Kara ordeni. Savukārt, lai izvairītos no nepatīkamiem gadījumiem, kad slavenība nokavē kādu pasākumu, viņiem tiks atcelti jebkāda veida ceļu satiksmes noteikumu ierobežojumi, arī liegums automašīnu vadīt vieglā reibumā.

Darba grupa apsvēra arī iespēju atjaunot "prima nocte" tiesības, tomēr pēc spraigām diskusijām tika nolemts, ka šī ideja varētu izraisīt pārāk spēcīgu Latvijas feministu kopienas pretreakciju, tāpēc šī ideja netiks virzīta tālāk.

Tikmēr pārējie iedzīvotāji var neraizēties, jo satraukumam nav nekāda pamata – mēs joprojām varēsim "cept tikai reņģes", čīkstēt, apvainoties un secināt, ka Igaunijā viss ir labāk, kā arī pilnā apmērā nomaksāt nekustamā īpašuma un pārējos nodokļus, tādējādi paužot pilnu atbalstu savām pašvaldībām un valsts ekonomiskajai stabilitātei kopumā, sniedzot savu stingro plecu par balstu atpazīstamākajiem un citiem pietiekami slaveniem cilvēkiem.

LV portāls sveic savus lasītājus starptautiskajā joku dienā!

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI