E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32149
Lasīšanai: 2 minūtes

Kad pabalstus par bērniem palielinās, to izmaksas noteikumi būs paredzēti tiesību aktos

J
jautā:
20. martā, 2024
Svetlana

Labdien! No 2025. gada plāno palielināt bērna kopšanas pabalsta apmēru. Vai šīs izmaiņas skars arī tās ģimenes, kurām bērniņš piedzims 2024. gadā? Piemēram, mums ģimenes pieaugums plānots 2024. gada augustā. No oktobra sāksies bērna kopšanas atvaļinājums, līdz ar to bērna kopšanas pabalsta saņemšana. Vai no 2025. gada pabalsts tiks aprēķināts pēc jaunā likuma? Vai arī tas paliks tādā pašā apmērā, kā bija 2024. gadā? 

A
atbild:
22. martā, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Labklājības ministrija gatavo priekšlikumus bērnu pabalstu palielināšanai. Saistībā ar minētajiem priekšlikumiem notiek konsultācijas ar nevalstiskajām organizācijām, tai skaitā vecākus pārstāvošajām organizācijām.  

Pabalstu pārskatīšana jānosaka tiesību aktos. Pabalsti par bērniem ir iekļauti vairākos tiesību aktos. Jūsu minētais bērna kopšanas pabalsts, kas pašreiz ir 171 eiro mēnesī un tiek maksāts līdz bērna pusotra gada vecumam, tāpat kā vairums citu par bērniem maksāto pabalstu ir noteikts Valsts pabalstu likumā. Kārtību, kādā piešķir un izmaksā pabalstus, un to apmēru nosaka Ministru kabinets noteikumos.  

Pašreiz attiecībā uz pabalstu pārskatīšanu izskatīšanā vēl nav likumprojektu un noteikumu grozījumu projektu, kas paredzētu konkrētu pabalstu palielināšanu un nosacījumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas