E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32019
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Rakšanas darbi

J
jautā:
09. martā, 2024
Zaiga

Labdien! Uz manu māju pa zemi iet Tet sakaru kabelis. Tas iet arī pa kaimiņam piederošo zemi apmēram piecu metru attālumā no pašvaldības ceļa. Nekādu brīdinājuma stabiņu par to, ka apakšā ir kabelis, Tet nav izvietojis. Laikā, kad ieraka kabeli, uzņēmuma nosaukums bija Lattelekom. Kaimiņu brīdināju, lai uzmanās ar rakšanas darbiem, jo apakšā ir sakaru kabelis. Viņš atbildēja, ka attiecīgo zemesgabalu ir nopircis un zemesgrāmatā par kabeli nekas neesot rakstīts, tāpēc par iespējamu kabeļa bojājumu atbildību neuzņemsies. Kaimiņš savā zemē rok regulāri gan dīķus, gan grāvjus. Tagad vairāku desmitu metru garumā uz kabeļa ir uzbērts trīs metru zemes valnis. Domāju, kabelis kādu dienu varētu tikt bojāts. Kā man rīkoties šajā situācijā?

A
atbild:
02. aprīlī, 2024

Rakšanas darbi ir būvniecības process, kam attiecīgās pašvaldības būvvaldē ir nepieciešams saņemt rakšanas atļauju. Ja atļauja ir izsniegta, tad zemes īpašnieks ir informēts par apgrūtinājumiem un komunikācijām, kas varētu ierobežot minēto ieceri.  

Saistībā ar jautājumā aprakstīto situāciju jums ir jāvēršas savas pašvaldības būvvaldē, norādot faktiskos apstākļus un informējot būvvaldi par konstatēto. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas