E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29758
Lasīšanai: 2 minūtes

Pieļaujamā trokšņa līmeņa pārsniegšana

J
jautā:
23. jūnijā, 2023
Irina, Aleks

Labdien! Mūzikas skolas pagalmā, kas atrodas 100 metru attālumā no dzīvojamās mājas (“guļamrajonā”), iekārtojies “mobilais kultūras centrs”. No 01.06. (un visu vasaru) vakaros šeit notiks koncerti ar skaļruņiem, kas ļoti traucē tuvējās mājas iedzīvotājiem. Nākas aizvērt logus (šajā karstumā), tomēr pat aizvērti logi neglābj no trokšņa. Troksnis ir ļoti liels. Cilvēki vakarā ir atnākuši no darba un vēlas atpūsties, kādam guļ mazi bērni, kādam ir vecāki gados, kuriem vajadzīgs miers. Mēs saprotam, ka pieļaujamā trokšņa līmenis nepārprotami ir pārsniegts, bet ko mums darīt šajā situācijā? Kur pieteikties? Kāds noteikti ir piekritis šim pasākumam. Bet pretējās mājas iedzīvotāju viedokli neviens nejautāja. Kā šādā situācijā, ievērojot likumu, ir pareizi rīkoties, kas jādara? Paldies!

A
atbild:
27. jūlijā, 2023

Pieļaujamā trokšņa līmeni nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 16 “Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība”. Noteikumu 4. pielikumā “Vides trokšņa robežlielumi un to novērtēšana” noteikti pieļaujamo trokšņu robežlielumi vidē. Minēto MK noteikumu 2.4. punktā norādīts, ka šos noteikumus nepiemēro attiecībā uz publiskiem pasākumiem, kuri ir saskaņoti ar vietējo pašvaldību atbilstoši Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumam (ir saņemta atļauja).

Līdz ar to jums vispirms jānoskaidro, vai minētās aktivitātes ir saistītas ar publisku pasākumu rīkošanu (vēršoties attiecīgajā pašvaldībā ar sūdzību un lūdzot šādus pasākumus aizliegt).

Ja minētās aktivitātes nav saistītas ar publisku pasākumu rīkošanu, jums ir jāvēršas pašvaldības policijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas