E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22556
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Kas ir brīvdienu māja

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. martā, 2021
Lauma

Labdien! Vēršos pie jums, lai uzzinātu, kāds likums vai regulas pašlaik noteic, kas ir brīvdienu māja. Saprotu, ka turpmāk pievienotais likums vairs nav spēkā (https://m.likumi.lv/ta/id/39852-noteikumi-par-viesnicu-kurortviesnicu-motelu-un-viesu-maju-licencesanu-un-klasifikaciju). Plānoju izīrēt divas mājas un gribu, lai viss būtu likumiski un atbilstoši normatīvajiem aktiem. Līdz šim nav bijusi darbība šādā jomā.

A
atbild:
03. martā, 2021

Ja runājam par būvniecības regulējumu, no šāda viedokļa situācijai atbilstošs ēkas lietošanas veids ir viesnīca vai citas īslaicīgas apmešanās mājas (saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 12. jūnija noteikumiem Nr. 326 “Būvju klasifikācijas noteikumi”, kods 1211 vai 1212). Tas ir saistīts ar paaugstinātām prasībām. Savukārt, ja ēkas tiek iznomātas uz vasaras sezonu dzīvošanai/atpūtai, tad no būvniecības viedokļa varētu būt pieļaujams arī dzīvojamās mājas lietošanas veids. Citu prasību no būvniecības viedokļa nav.

Tūristu mītņu darbības regulējums ietverts Tūrisma likumā. Papildus norādām, ka Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” pēc atbilstības noteiktiem kritērijiem piešķir vietējas atpazīstamības kvalitātes sertifikātus, vairāk informācijas šeit. Savukārt “Hotelstars Union” viesnīcu klasifikācija pieejama šeit.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 214 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas