E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14269
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pensijas
3
3

Izziņas saņemšanai iesniegumā arhīvam jānorāda arī iepriekšējais uzvārds

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. aprīlī, 2018
Līga

Labdien! Sakiet, vai darba stāžā ieskaita strādāto periodu tehnikuma laikā (daži mēneši gadā)? Kādi dokumenti jāiesniedz arhīvā (uzvārds mainīts), lai saņemtu arhīva izziņu par kolhoznieka darba grāmatiņu?

A
atbild:
20. aprīlī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Apdrošināšanas stāžā ieskaita mācības līdz 1991. gadam pēc vidējās izglītības iegūšanas. Mācību laiku profesionālajā vidusskolā var ieskaitīt apdrošināšanas stāžā, ja tas pierādīts ar dokumentiem.

Vasaras darba mēnešus kolhozā var ieskaitīt apdrošināšanas stāžā, ja ir reģistrētas izstrādes dienas. Dokumenti par darbu kolhozā jāprasa Latvijas Nacionālajā arhīvā.

Par darba stāža pierādīšanu un dokumentiem varat izlasīt LV portāla skaidrojumā “Darba stāžs kolhozā arī par darbu skolas brīvlaikā”.

Informācija par kolhozu laikiem ir Latvijas Nacionālā arhīva zonālajos arhīvos. Tādi ir 11.

Izziņa par darba stāžu ir sociāli tiesiska izziņa. Ar arhīva izziņu pieprasīšanas un saņemšanas kārtību var iepazīties Latvijas Nacionālā arhīva mājaslapā. Tur atrodama arī pieprasījuma veidlapa, kurā ir norādes, kāda informācija ir jāsniedz par sevi. Veidlapā būs norāde par mainīto uzvārdu, jāuzraksta iepriekšējais uzvārds un jānorāda, kad tas mainīts.

Pirms doties uz arhīvu vai pieprasīt izziņu elektroniski (tā arī var), Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā ir jāuzzina, kādi dokumenti par Jums jau ir tās rīcībā un par kādiem periodiem būtu nepieciešams apliecinājums ar arhīva izziņām.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas