E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14090
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kā ierakstīt ziņas par bērnu pasē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. martā, 2018
Edijs

Labdien! Plānoju Latvijā reģistrēt laulību (pats esmu Latvijas pilsonis) ar sievieti, kurai ir Krievijas pilsonība. Mums ir kopīgs viens bērns (5 gadi, Krievijas pilsonis). Lūdzu Jūs paskaidrot, kur man vērsties, lai pēc laulības noslēgšanas Latvijā es varētu bērnu ierakstīt savā pasē. Kādi dokumenti ir nepieciešami? Un vai šos dokumentus nepieciešams iztulkot un notariāli apstiprināt? Jau iepriekš paldies par atbildi!

A
atbild:
22. martā, 2018

Ņemot vērā Jūsu norādīto informāciju, lai bērnu ierakstītu Latvijas pilsoņu pasē, Jums jāvēršas jebkurā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) teritoriālajā nodaļā (nodaļu saraksts pieejams PMLP mājaslapas sadaļā “Kontakti” > “Teritoriālās nodaļas (Klientu apkalpošanas centri)”, līdzi ņemot savu Latvijas pilsoņa pasi un bērna dzimšanas apliecību (ja ir, arī bērna personu apliecinošu dokumentu).

Ja bērns ir dzimis Krievijā un Krievijā ir izdota dzimšanas apliecība, tad ir nepieciešams tulkojums latviešu valodā (tulkojums var būt notariāli apliecināts vai arī Jūsu paša vai citas personas, kas pārvalda krievu un latviešu valodu, veikts tulkojums. Uz tulkojuma jābūt tulkotāja parakstam, paraksta atšifrējumam, tulkojuma veikšanas datumam un vietai (piem., 22.03.2018., Rīga)). 

Papildus vēlamies informēt, ja bērna dzimšanas brīdī viens no vecākiem ir Latvijas pilsonis, bērns līdz 18 gadu vecumam var tikt reģistrēts par Latvijas pilsoni un viņam var izveidoties dubultā pilsonība – Latvijas un Krievijas. Bērnam pašam, sasniedzot 18 gadu vecumu, būs jāizdara izvēle līdz 25 gadu vecumam, kuru pilsonību saglabāt un no kuras atteikties. Informācija par bērna pilsonības reģistrēšanu pieejama PMLP mājaslapas sadaļā “Pakalpojumi” > “Pilsonības reģistrācija” > “Ārvalstīs jaundzimuša bērna reģistrēšana, pilsonība”. Informācija par dubulto pilsonību ir pieejama šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 66 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas