E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13914
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
16
2
16

Attaisnotie izdevumi par ārstnieciskajiem pakalpojumiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. februārī, 2018
Ligita

Labdien! Vai attaisnotajos ārstniecības izdevumos var iekļaut čekus par individuālu dzemdību līgumu, dzemdību analgēzijas pakalpojumu un maksu par palātu Dzemdību namā?

A
atbild:
02. martā, 2018

Nodokļa maksātājs savos attaisnotajos izdevumos ir tiesīgs iekļaut izdevumus par ārstniecisko pakalpojumu izmantošanu, ja tos sniedz ārstniecības iestāde, kura ir reģistrēta Ārstniecības iestāžu reģistrā, vai persona, kas reģistrēta Ārstniecības personu reģistrā.

Valsts ieņēmumu dienests norāda, ka attaisnotajos izdevumos par medicīnas un ārstniecisko pakalpojumu izmantošanu var ieskaitīt izdevumus par tiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kurus nesedz Nacionālais veselības dienests. Ja individuālu dzemdību līgumu, dzemdību analgēzijas pakalpojumu un palātu dzemdību namā par maksu nodrošina ārstniecības persona, šos izdevumus drīkst iekļaut gada ienākumu deklarācijā kā attaisnotos izdevumus.

LV portāla publikācijās jau ir skaidrots, ka nodokļu maksātājam, kurš vēlas saņemt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu, jāņem vērā, ka Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonām ir tiesības pieprasīt papildus iesniegtajiem dokumentiem uzrādīt vēl citus attaisnojuma dokumentus (piemēram, noslēgtos līgumus, saņemtos rēķinus, izziņas), ja tas nepieciešams, lai noteiktu nodokļa atmaksas pamatotību.

Labs saturs
16
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas