E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13882
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Darbinieka uzteikums ir pamatojums darba attiecību izbeigšanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. februārī, 2018
Andris

Labdien! Darba devējam pēc nostrādātiem 6 mēnešiem iesniedzu atlūgumu, jo esmu atradis citu darbavietu. Otrajā dienā pēc atlūguma iesniegšanas pie manis ieradās tiešais priekšnieks un teica, ka esmu atbrīvots no darba pienākumu pildīšanas. Neesmu saņēmis pamatojumu vai jebkādu paziņojumu pirms tam. Nesaprotu, kā man būtu vispareizāk rīkoties, jo parakstīt abpusēju vienošanos nevēlos, tāpēc ka mani atbrīvoja pēkšņi un bez pamatojuma.

A
atbild:
20. februārī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likums dod tiesības darbu uzteikt gan darbiniekam ( DL 100. pants), gan darba devējam ( DL 101. pants).  Puses par darba attiecību izbeigšanu var arī vienoties, pamatojoties uz Darba likuma 114. pantu.

Ja esat darba devējam iesniedzis uzteikumu, darba devēja pienākums ir to pieņemt un vienoties ar Jums par darba attiecību izbeigšanu noteiktā laikā. Darba likuma 100. pants nosaka, ka maksimālais laiks, ko darba devējs drīkst izmantot, darbinieku nodarbinot pēc viņa uzteikuma saņemšanas, ir viens mēnesis. Taču darba devējs var piedāvāt darba attiecības izbeigt ātrāk, pusēm vienojoties. 

Jūsu aprakstītā situācija liecina, ka uzteikumu esat iesniedzis Jūs. Tas nozīmē, ka pamatojums darba attiecību izbeigšanai ir Jūsu uzteikums un no darba devēja cits pamatojums darba attiecību izbeigšanai nevar būt .

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas