E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13857
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: E-vide

Uz iesniegumu bez elektroniskā paraksta nav jāatbild mēneša laikā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. februārī, 2018
Vero

Labdien! Mana namu pārvalde nevēlas izsniegt apsekošanas aktu sakarā ar kaimiņa nodarītiem bojājumiem. Esmu rakstījusi uz e-pastu iesniegumu, neesmu saņēmusi atbildi jau vairākus mēnešus. Tiek pārkāpts Iesniegumu likums, kur var vērsties? Paldies!

A
atbild:
12. martā, 2018
Elīna Gulbe
LV portāls

Iesniegumu likuma 2. panta trešā daļa nosaka, ka šo likumu piemēro arī elektroniskā veidā saņemta iesnieguma izskatīšanai, ja tas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir parakstīts ar elektronisko parakstu, kā arī tad, ja iesniegumu iesniedz un personas identitāti pārbauda, izmantojot tiešsaistes formas, kuras pieejamas Vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā (www.latvija.lv). Savukārt šī paša panta ceturtā daļa paredz – ja elektroniskā veidā saņemtais iesniegums nav noformēts atbilstoši šā panta trešajai daļai, iestādes vadītājs nosaka kārtību, kādā sniedzama atbilde uz iesniegumu.

Ja iesniegums nosūtīts likumā noteiktajā kārtībā, iesākumā varat interesēties par tā virzību pašā iestādē, ja atbildi nesaņemat, ar sūdzību varat vērsties pašvaldībā. Savukārt attiecīgā likuma 10. pants nosaka, ka iestādes rīcība tiek kontrolēta Valsts pārvaldes iekārtas likumā, Administratīvā procesa likumā un citos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un pieteikumu par administratīvo aktu vai faktisko rīcību var iesniegt Administratīvajā rajona tiesā. Savukārt, ja atbilde uz iesniegumu sniegta, tomēr nav ievērots likumā noteiktais termiņš, iestādes rīcība ir pārsūdzama tiesā, ja privātpersona pamato, ka tādējādi tai radīts būtisks personas tiesību vai tiesisko interešu aizskārums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas