E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13850
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Bankas konta bloķēšana ir viens no piespiedu izpildes līdzekļiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. februārī, 2018
Ņina

Labdien! Mans bankas konts tika bloķēts saistībā ar tiesas piedzinēja rīkojumu, bet konts netiek izmantots jau vairāk nekā 4 gadus, un pirms 4 gadiem tika rakstīts iesniegums par tā slēgšanu un samaksāti visi tā brīža parādi. Taču tas nav slēgts, un banka turpina iekasēt naudu par tiesu izpildītājam sniegtām ziņām par konta stāvokli. Kad griezos bankā, saņēmu atbildi, ka tagad to nevarot slēgt, jo tas esot bloķēts. Kam ir taisnība, un kā rīkoties? Man nav pat minimālās algas.

A
atbild:
16. februārī, 2018

Bankas konta bloķēšana ir viens no piespiedu izpildes līdzekļiem, ko parādu piedziņā piemēro tiesu izpildītājs. Piespiedu izpildes līdzekļi ir norādīti Civilprocesa likuma 557. pantā. Parasti tie ir piedziņas vēršana uz kustamo un nekustamo mantu, darba samaksu un naudas līdzekļiem kredītiestādēs. Piedziņas līdzekļus izvēlas un tiesu izpildītājam norāda piedzinējs (kreditors).

Tiesu izpildītājs faktiski bez  pamata un savas iniciatīvas nevar atbloķēt kontu.

Jums var ieteikt vērsties pie piedzinēja un mēģināt vienoties, piemēram, par pakāpenisku, labprātīgu parāda atmaksu. Ja piedzinējs tam piekritīs, viņš nosūtīs tiesu izpildītājam pieteikumu saskaņā ar Civilprocesa likuma 559. panta pirmo daļu un tiesu izpildītājs varēs kontu atbloķēt.

Jūs varat arī mēģināt realizēt savas tiesības, kas noteiktas Civilprocesa likuma 206. panta pirmajā daļā: tiesa, kas taisījusi spriedumu lietā, ir tiesīga pēc lietas dalībnieka pieteikuma, ievērojot pušu mantisko stāvokli, bērnu tiesības vai citus apstākļus, pieņemt lēmumu par sprieduma izpildīšanas atlikšanu vai sadalīšanu termiņos, kā arī par tā izpildes veida un kārtības grozīšanu. Lēmums par sprieduma izpildīšanas atlikšanu, sadalīšanu termiņos vai izpildes veida un kārtības grozīšanu izpildāms nekavējoties.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas