E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13814
Lasīšanai: 3 minūtes
5
5

Kā nodot iesniegumu Uzturlīdzekļu garantiju fondam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. februārī, 2018
Jānis

Esmu pilngadīga persona, kas vēlas saņemt uzturlīdzekļus no Uzturlīdzekļu garantijas fonda. Noskaidroju, ka pašreizējais e-pakalpojums portālā latvija.lv ir nepilnīgs, bet ir iespējams pieteikties uzturlīdzekļiem caur e-pakalpojumu “Iesniegums iestādei”, aizpildot un nosūtot UGF administrācijas mājaslapā atrodamo formu (http://www.ugf.gov.lv/lat/uzturlidzekli). Taču šī forma acīmredzami ir paredzēta izdrukai, nevis elektroniskai aizpildei: tajā paredzēts lauks parakstam, arī atzīmējamie lauciņi nav dokumentā aizpildāmi. Kāda ir iespējamā rīcība šajā gadījumā? Vai vieglāk būtu izdrukāt un aizsūtīt pa pastu, vai tomēr ir kāda cita iespēja?

A
atbild:
19. februārī, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Iesniegumu par uzturlīdzekļu izmaksu Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijai var nosūtīt arī, izmantojot portāla www.latvija.lv e-pakalpojumu “Iesniegums iestādei”. Šī pakalpojuma saņemšanai nepieciešams reģistrēties, izmantojot internetbankas pieejas datus. 

Reģistrējoties pakalpojumam, izvēlieties iestādi “Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija” un aizpildiet piedāvātās elektroniskā iesnieguma ailes. Ailē “E-iesnieguma saturs” brīvā formā uzrakstiet, ka lūdzat izmaksāt uzturlīdzekļus no fonda, jo turpināt iegūt pamatizglītību, vidējo izglītību, arodizglītību vai speciālo izglītību Latvijas Republikā un vecāks nenodrošina uzturlīdzekļus Ministru kabineta noteiktajā minimālajā apmērā. Iesnieguma tekstā obligāti norādiet, kura vecāka vietā vēlaties saņemt uzturlīdzekļus.

Noteiktas formas iesniegumu par uzturlīdzekļu izmaksu, ko iespējams lejuplādēt fonda administrācijas mājaslapas sadaļā “Uzturlīdzekļu saņemšana” > “Uzturlīdzekļu izmaksas forma”, var iesniegt arī citos veidos:

  • nosūtīt pa pastu uz adresi: Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija, Pulkveža Brieža iela 15, Rīga, LV-1010;
  • klātienē Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā Pulkveža Brieža ielā 15, Rīgā (pirmdienās un trešdienās no plkst. 8.30 līdz 19.00; otrdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst. 8.30 līdz 17.00);
  • parakstīt ar drošu elektronisko parakstu un nosūtīt elektroniski uz e-pasta adresi pasts@ugf.gov.lv.
Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas