E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13810
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
2

Mikrouzņēmumu darbinieki algas nodokļa grāmatiņu neiesniedz

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. februārī, 2018
Emīlija

Pirms diviem gadiem sāku strādāt savā pirmajā darbavietā – mikrouzņēmumā. Tā kā tā bija pirmā darbavieta, īsti nezināju, kas, ko, kā jādara, tādēļ nezināju, ka pašam jāiesniedz algas nodokļa grāmatiņa elektroniski (arī darbā netiku par to informēta). Vai man var būt kādas problēmas saistībā ar to, ka neesmu iesnigusi algas nodokļu grāmatiņu? Vai man tagad jāizvēlas EDS sistēmā “saņemt algas nodokļu grāmatiņu” un jāiesniedz tā mikrouzņēmumā? Vai tas jādara tikai tad, ja sākšu strādāt citur vai vēl kādā darbavietā?

A
atbild:
13. februārī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Mikrouzņēmumu nodokļa likumā noteikts, ka mikrouzņēmumu nodokļa maksātājs, slēdzot darba līgumu, pretendentu rakstveidā informē, ka darba devējs ir mikrouzņēmumu nodokļa maksātājs, ka mikrouzņēmuma darbinieka iedzīvotāju ienākuma nodoklis un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas tiek noteiktas no mikrouzņēmuma apgrozījuma un ka mikrouzņēmuma darbiniekam ir tiesības brīvprātīgi pievienoties valsts sociālajai apdrošināšanai. Šo informāciju ietver darba līgumā.

Mikrouzņēmumu darbinieki algas nodokļa grāmatiņu neiesniedz. Mikrouzņēmuma darbiniekam Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) algas nodokļa grāmatiņas sadaļā “Galvenā ienākuma gūšanas vieta” spiedpoga “Iesniegt” būs neaktīva. Likums “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” nosaka: mikrouzņēmuma darbiniekam nav tiesību iesniegt grāmatiņu ienākuma gūšanas vietā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas