E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13809
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja invaliditātes apliecība nozagta, jālūdz VDEĀK to izsniegt atkārtoti

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. februārī, 2018
Sigita Baško

Labdien! Man kopā ar maku tika nozagta arī invaliditātes apliecība, par ko arī ir noformēts policijas protokols. Kā man jārīkojas, lai saņemtu jaunu invaliditātes apliecību? (teksts aizklāts fiziskās personas datu aizsardzības nolūkā)

A
atbild:
13. februārī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja invaliditātes apliecība ir nozagta, to atkārtoti izsniedz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (VDEĀVK). Arī atkārtoti invaliditātes apliecību izsniedz bez maksas.

Lai apliecību saņemtu atkārtoti, persona vai tās pārstāvis jebkurā VDEĀVK nodaļā iesniedz iesniegumu ar lūgumu izsniegt apliecību, norādot izsniegšanas iemeslu (apliecība nozagta). Iesniegumu var iesniegt papīra dokumenta formā, iesniedzot to komisijā vai nosūtot pa pastu, vai elektroniska dokumenta formā, ja tas ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu un apriti.

Iesniegumam nepieciešams pievienot fotogrāfiju (3x4 cm). Fotogrāfiju izgatavo uz vietas komisijā. Taču var iesniegt arī citur izgatavotu. Fotogrāfijā attēlam jābūt skaidram, fotogrāfijai jābūt ne senākai par trim mēnešiem, fotogrāfijas otrā pusē jābūt fotodarbnīcas spiedogam, kurā norādīts fotogrāfijas izgatavošanas datums.

VDEĀVK nodaļu adreses un tālruņa numuri atrodami VDEĀVK mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas