E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13794
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Siltais ūdens un pārrēķins

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. februārī, 2018
Ruta Vilne

Labdien! Mans vīrs nopirka Rīgā dzīvokli, par kuru zemesgrāmata nokārtota 14.01.2015. Pirmais rēķins tika izrakstīts 16.02.2015. Rēķina nr. 16233039/15021 (215,52 eiro). Šis rēķins tika nomaksāts, kā arī pārējie. Bet tagad janvārī mēs saņemam rēķinu par 335,71 eiro it kā par to 2015. gada janvāri. Bet pats interesantākais, ka tādu pašu rēķinu saņem iepriekšējais saimnieks, kurš bija šokā un grasījās sūdzēt tiesā, domādams, ka mēs nemaksājam. Kad mēs griezāmies pie “Rīgas namu pārvaldnieka”, mums atbildēja, ka tik lēts siltais ūdens nevar būt. Bet vai tad mums būtu tie aprēķini jāveic? Mēs godprātīgi maksājām tik, cik jāmaksā pēc rēķina. Kāpēc tāds it kā pārrēķins veikts pēc 3 gadiem? Vai visu šo laiku netika veikti kaut kādi pārrēķini? Kāpēc jāmaksā kaut kāda mistiska summa, kur palika tie nomaksātie 215,52 eiro? Gribētu lūgt padomu un pajautāt, kā rīkoties šādā situācijā. Vai nemaksāt un gaidīt, lai namsaimnieks griežas tiesā? Un, ja tā, vai tad izrādīsies, ka tā nav mūsu vaina? Varbūt šādam rēķinam jau ir iestājies noilgums?

A
atbild:
19. februārī, 2018
Inese Helmane
LV portāls
SIA „Rīgas namu pārvaldnieks”
Krists Leiškalns, preses sekretārs

Rēķins tika sadalīts. Tai laikā pēc ZG nolēmuma datuma (19.01.2015) katrs no iesaistītajiem saņēma rēķinu par 2015. gada janvāri – par savām janvāra dienām (jaunais īpašnieks par karsto ūdeni nemaksāja pilnu apmaksu par 61 m³, bet tikai par 13 dienām, kas veido EUR 101,33, bet pilnā summa – EUR 241,62).

Strīds sākās, kad vecajam klientam tika iesniegts pirmstiesas brīdinājums par parādu un viņš to apstrīdēja, norādot, ka īpašumā nedzīvo jau no 5. datuma, turklāt jaunais īpašnieks to apstiprināja. Veica pārrēķinu, un rēķinu pārdalīja atbilstoši jaunākajai informācijai – pārdalītās dienas tagad ir jāapmaksā jaunajam īpašniekam.

LV portāla e-konsultācijās jau iepriekš juristi ir skaidrojuši, ka par lietoto un saņemto komunālo pakalpojumu ir pienākums norēķināties.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas