E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13782
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Uzteikums iesniedzams vienu mēnesi iepriekš

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. februārī, 2018
Ieva

Labdien! Vēlos doties vecuma pensijā uzreiz pēc atvaļinājuma. Man pienākas 4 nedēļas ilgs atvaļinājums, un es vēlos to izmantot, nevis saņemt kompensāciju par to, vai drīkstu to izmantot mēnesi pirms aiziešanas vecuma pensijā un uzreiz pēc tā aiziet vecuma pensijā, neatgriežoties darbā? Vai darba devējs drīkst man liegt iespēju izmantot šo atvaļinājumu uzreiz pirms aiziešanas pensijā? Piemēram, no 25.06.2018. ņemu 4 nedēļas atvaļinājuma un no 23.07.2018. eju vecuma pensijā – vai tā drīkst?

A
atbild:
09. februārī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atvaļinājumu darbiniekam piešķir, pamatojoties uz pušu vienošanos ( darbinieka iesniegums) vai iepriekš izstrādātu atvaļinājuma grafiku, ko apstiiprina uzņēmuma vadība. To paredz Darba likuma 150. pants.

Darba attiecības, dodoties pensijā, tiek izbeigtas ar darbinieka uzteikumu atbilstoši Darba likuma 100. pantam. Tas paredz darbinieka tiesības uzteikt darba līgumu vienu mēnesi iepriekš.

Lai realizētu savu nodomu izmantot ikgadējo atvaļinājumu un sekojoši tam uzreiz dotos pensijā, Jums ir jāsaņem darba devēja apstiprinājums par atvaļinājuma piešķiršanu Jūsu izvēlētajā laikā un mēnesi pirms darba attiecību izbeigšanas laika jāiesniedz uzteikums.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas