E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13729
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Pašvaldības palīdzība dzīvokļa jautājumā pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. februārī, 2018
Agnese

Labdien! Manam vīram Jelgavā piederēja pašvaldības dzīvoklis, kas nebija privatizēts. Bet tad mēs nebijām precējušies. Tad viņš nokļuva cietumā, un dzīvokli paņēma atpakaļ, jo nebija, kas tur dzīvo. Vai mans vīrs pēc atbrīvošanās, kad iesniegs domē dokumentus par cita dzīvokļa piešķiršanu, varēs to saņemt? Jo tagad viņam ir sieva, bet man nepieder nekāda kustamā vai nekustamā manta. Dzīvoju pie vecākiem, esmu 2. grupas invalīde. Vai tas, ka esam precējušies, nebūs par iemeslu atteikt dzīvokļa piešķiršanu? Paldies!

A
atbild:
08. februārī, 2018
Jelgavas pilsētas pašvaldība
Edijs Mercs, Pašvaldības īpašumu pārvaldes vadītāja vietnieks

Personu kategorijas, kuras var reģistrēt pašvaldības dzīvojamo telpu izīrēšanas palīdzības reģistros, nosaka likums “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” un Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.11–21 “Jelgavas pilsētas pašvaldības palīdzības dzīvojamo telpu jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība”.

Likuma 14. panta pirmās daļas 5. punktā un analoģiski saistošo noteikumu 12. punktā noteikts, ka pašvaldības dzīvojamo telpu izīrēšanas palīdzības reģistrā reģistrē maznodrošinātas personas, kuras pēc soda izciešanas atbrīvotas no ieslodzījuma vietas, ja tās pirms notiesāšanas dzīvoja attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā un tām nav iespējams likumā noteiktajā kārtībā iemitināties agrāk aizņemtajā dzīvojamā telpā. Šis noteikums neattiecas uz tām personām, kuras devušas piekrišanu privatizēt to īrēto valsts vai pašvaldības dzīvokli citai personai un noslēgušas ar šo personu vienošanos par dzīvojamās telpas lietošanas tiesību izbeigšanu vai ar kuru piekrišanu dzīvoklis ir pārdots vai citādi atsavināts – un darījuma rezultātā persona zaudējusi lietošanas tiesības uz attiecīgo dzīvokli.

Jāņem vērā, ka dokumenti personas reģistrācijai pašvaldības dzīvojamo telpu izīrēšanas palīdzības reģistrā jāiesniedz pašvaldībā sešu mēnešu laikā pēc tam, kad persona ieguvusi tiesības uz nodrošinājumu ar dzīvojamo telpu (pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma vietas).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas