E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13669
Lasīšanai: 2 minūtes

Atlaišanas pabalsts – atbilstoši uzteikuma pamatojumam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. janvārī, 2018
Liene

Labdien! Pašlaik atrodos BKA, darbā jāatgriežas 2018. gada jūnijā. Nesen uzzināju, ka filiāli, kurā strādāju, slēdz ciet 01.05.2018. un kolēģi tiek atlaisti, izmaksājot kompensācijas. Vai man šajā gadījumā arī pienāksies kompensācija? Vai BKA tiek skaitīts iekšā darba stāžā uzņēmumā (kolēģiem kompensācijas tiekot rēķinātas atkarībā no darba stāža uzņēmumā)? Jau iepriekš paldies par atbildi!

A
atbild:
22. janvārī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 156. panta trešā daļa nosaka, ka laiku, kuru darbinieks pavada bērna kopšanas atvaļinājumā, ieskaita kopējā darba stāžā.

Saskaņā ar Darba likuma 109. panta pirmās daļas nosacījumiem: „Darba devējam aizliegts uzteikt darba līgumu ar grūtnieci, kā arī ar sievieti pēcdzemdību periodā līdz vienam gadam, bet, ja sieviete baro bērnu ar krūti, – visā barošanas laikā, izņemot gadījumus, kas noteikti šā likuma 101. panta pirmās daļas 1., 2., 3., 4., 5. un 10.punktā.”

Darba likuma 101. panta pirmās daļas 10.punkts nosaka: „Darba devējam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, vienīgi pamatojoties uz apstākļiem, kas saistīti ar darbinieka uzvedību, viņa spējām vai ar saimniecisku, organizatorisku, tehnoloģisku vai līdzīga rakstura pasākumu veikšanu uzņēmumā gadījumā, kad tiek likvidēts darba devējs – juridiskā persona vai personālsabiedrība.”

Minētajā gadījumā visiem darbiniekiem, arī Jums, ir jāsaņem rakstveida darba devēja uzteikums, kā arī atlaišanas pabalsts, atbilstoši Darba likuma 112. pantam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas