E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13668
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Grūtniecei, kas aizvieto uz laiku promesošu cilvēku, darba līgums nav jāpagarina

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. janvārī, 2018
Anna

Ja darba līgums noslēgts ar mani uz laiku (uz citas kolēģes dekrēta laiku), bet pirms mana līguma darbības termiņa beigām es esmu palikusi stāvoklī, vai darba devējs drīkst izbeigt darba attiecības ar mani, vai tomēr viņam man jāsaglabā darbavieta uz dekrēta laiku?

A
atbild:
22. janvārī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Neraugoties uz Jūsu kā darbinieces grūtniecību, darba līgums, kas noslēgts uz noteiktu laiku – aizvietojot citu darbinieci tās bērna kopšanas atvaļinājuma laikā, atbilstoši Darba likuma 113. panta pirmajai daļai izbeigsies ar dienu, kad beidzas darba līguma termiņš. Šādā gadījumā nav piemērojamas Darba likuma 109. panta (par darba devēja uzteikuma aizliegumu un ierobežojumiem) aizsargājošās normas, jo darba attiecības netiek izbeigtas ar darba devēja uzteikumu, bet gan sakarā ar darba līguma termiņa izbeigšanos.

Jāpiebilst, ka 113. panta otrā daļa paredz, ja darba līgumā, kas noslēgts uz noteiktu laiku, nav noteikts beigu termiņš, darba devējam ir pienākums rakstveidā paziņot darbiniekam par gaidāmo darba tiesisko attiecību izbeigšanos ne vēlāk kā divas nedēļas iepriekš.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 73 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas