E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13666
Lasīšanai: 2 minūtes

Lai iegūtu informāciju, ir jākomunicē ar tiesu izpildītāju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. janvārī, 2018
Aija

Labdien! 2004. gadā biju parādā “Tele2” un kaut kādam katalogam. Īsti neatceros. Biju pat izsaukta pie tiesu izpildītājas runāt par parāda nomaksu. 2006. gadā aizbraucu uz Angliju un līdz šim tur arī dzīvoju. Pa to laiku mana mamma saņēma 5 maksājuma kvītis. 2006. gadā nomaksāja visu manu parādu, kas sasniedz apmēram 365 latus. Biju pilnīgi pārliecināta, ka esmu tīra no parādiem, jo viss tika nomaksāts. Līdz brīdim, kad mana mamma Latvijā saņēma vēstuli no tiesu izpildītājas par parāda atlikumu. Ir pagājuši 12 gadi. Kur viņi varēja dabūt kaut kādu atlikumu? Vai tas ir iespējams? No 2006. gada neesam saņēmušas nekādas vēstules. Protams, visas maksājuma kvītis ir izmestas ārā. Kā tagad varu pierādīt, ka viss tika nomaksāts? Atlikums esot kādi 67 eiro. Kas tagad ir jādara? Tā jau man vēl pēc 12 gadiem atkal var pienākt kaut kāds rēķins, un sanāk, ka visu mūžu esi parādā.

A
atbild:
19. janvārī, 2018

Aprakstītajā situācijā ir sniegta nepilnīga informācija, lai varētu precīzi saprast, kas ir noticis.

Visticamāk, Jūs vai Jūsu māte ir norēķinājusies ar kreditoru pa tiešo, bet tagad tiesu izpildītājs vēlas piedzīt savus izdevumus.

Civilprocesa likuma 568. panta pirmā daļa nosaka, ka sprieduma izpilde notiek uz parādnieka rēķina. Pēc tam, kad izpildu dokuments iesniegts izpildei, sprieduma labprātīga izpilde vai sprieduma izpilde tieši piedzinējam neatbrīvo parādnieku no sprieduma izpildes izdevumu atlīdzināšanas.

Vislabāk šajā situācijā ir sazināties ar tiesu izpildītāju un noskaidrot, kas veido šo summu, ko vēlas piedzīt tiesu izpildītājs. Pie tiesu izpildītāja var vērsties klātienē biroja pieņemšanas laikos. Tiesu izpildītāju kontakti un pieņemšanas laiki atrodami tiesu izpildītāju padomes mājaslapā www.lzti.lv. Ja nav iespējams ierasties klātienē, var sazināties telefoniski vai nosūtīt rakstisku iesniegumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas