E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13645
Lasīšanai: 2 minūtes
13
13

Slimības lapu ar atpakaļejošu datumu nevar izsniegt

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. janvārī, 2018
Indra

Sestdienas vakarā saslima bērns (6 gadi). Dežūrārsts vairs nebija pieejams. Strādāju maiņu darbu, līdz ar to svētdien darbā nebiju. Pazvanīju ģimenes ārstam, saņēmu konsultāciju, kā uzsākt ārstēšanu, bet uz jautājumu, vai slimības lapa tiks atvērta ar svētdienu (jo es nebiju darbā slima bērna kopšanas dēļ), es konkrētu atbildi nesaņēmu. Vai ir iespējams pirmdien atvērt slimības lapu, norādot, ka pirmā darbnespējas diena ir svētdiena, ja vecāks strādā maiņu darbu? Kā rīkoties šādās situācijās?

A
atbild:
16. janvārī, 2018

Kārtību, kādā tiek apliecināta personas pārejoša darbnespēja un izsniegti attiecīgie dokumenti, nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas kārtība”.

Atbilstoši šiem noteikumiem darbnespējas lapu izsniedz ārstniecības iestādes ārsts vai ārsta palīgs pēc personas personīgas apskates un izmeklēšanas, pieņemto lēmumu pamatojot medicīniskajā dokumentācijā. Informējam, ka darbnespējas lapu nevar izsniegt ar atpakaļejošu datumu.

Šajā gadījumā, ja personai darbnespējas lapa izsniedzama dienā, kad ārsta prakse ir slēgta (brīvdienā), ir jāvēršas ārstniecības iestāžu uzņemšanas nodaļā.

Labs saturs
13
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas