E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13608
Lasīšanai: 2 minūtes

Uz namu pārvaldes akta pamata var vērsties tiesā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. janvārī, 2018
aija

Kā piedzīt kompensāciju no augšējā kaimiņa, kurš nopludinājis manu dzīvokli, mainot ūdens skaitītājus savā dzīvoklī, kur santehniķis mainot sabojājis cauruli. Radās ūdens noplūde. Mans dzīvoklis nav apdrošināts, vainīgo nevar ne sazvanīt, ne satikt. Kur griezties? Namu pārvalde ir sastādījusi aktu, ir safotografētas bildes par appludināšanu. Esmu maznodrošināta persona. Kur dabūt bezmaksas ekspertu, lai novērtētu zaudējumus? Vai var sūdzēt vainīgo tiesā?

A
atbild:
26. janvārī, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Vitolds Peipiņš
Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš paskaidro: “Ja vēlaties piedzīt nopludināšanas dēļ radītos zaudējumus, ir jāvēršas ar prasību par zaudējumu piedziņu tiesā. Ja esat maznodrošināta persona, pie iesnieguma tiesai varat pievienot izziņu par maznodrošinātās personas statusu un lūgumu atbrīvot no valsts nodevas. Bet pirms tam varat vērsties Juridiskās palīdzības administrācijā, lai iegūtu valsts nodrošinātu juridisko palīdzību. (Informācija par nepieciešamajiem dokumentiem atrodama šīs iestādes mājaslapā – red.)

Ja namu pārvalde sastādītajā aktā ir uzrādījusi arī par nopludināšanu vainīgo personu, ar prasību var vērsties pret to. No jautājumā iekļautās informācijas var spriest, ka augšējais kaimiņš dzīvokļa nopludināšanā pats nav vainojams, jo defektu ir izraisījis santehniķis. Uz namu pārvaldes sastādītā akta pamata, kam vēl pievienotas fotogrāfijas, var vērsties ar prasības pieteikumu tiesā, cits eksperts vairs nav nepieciešams.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas