E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13597
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Kopīpašnieki var vienoties par kopīpašuma pārvaldīšanu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. janvārī, 2018
Andrejs

Paskaidrojiet, lūdzu, ja man GIKS pieder 5 garāžas, cik balsu man ir kopīpašnieku sapulcē? GIKS kopsapulcē man kā GIKS biedram ir viena balss, bet kopsapulce un kopīpašnieku sapulce ir dažādas sapulces. Kopsapulcē var risināt, kā rīkoties ar GIKS īpašumu (biedra nauda, priekšsēdētāja alga), bet, ja manas garāžas ir reģistrētas zemesgrāmatā uz mana vārda, tad vajag sasaukt kopīpašnieku sapulci. Šodien uz daudzu GIKS biedru vārda zemesgrāmatā nekas nav reģistrēts (kopsabiedrības likums to atļauj), tādā gadījumā viņus nevar uzskatīt par īpašniekiem (Civillikumā ir teikts, ka īpašnieks ir tas, kam ir izrakstīta zemesgrāmata) un viņi nevar piedalīties kopīpašnieku sapulcē. Uz GIKS vārda ir izrakstīta viena zemesgrāmata, bet man piecas.

A
atbild:
11. janvārī, 2018
Līga Pauliņa
LV portāls

Kooperatīvo sabiedrību likuma 37. pants noteic, ka kooperatīvās sabiedrības pārvaldes funkcijas savas kompetences ietvaros pilda tās biedru kopsapulce vai pilnvaroto sapulce, padome un valde. Valdes funkcijas sabiedrības statūtos noteiktajā kārtībā var pildīt direktors vai pārvaldnieks. Sabiedrības statūtos var paredzēt, ka tiek sasaukta nevis biedru kopsapulce, bet gan pilnvaroto sapulce, nosakot pilnvaroto pārstāvības normu un viņu ievēlēšanas kārtību.

Kopīpašnieku sapulces sasaukšanas vai norises kārtību neregulē Kooperatīvo sabiedrību likums.

Par kopīgās mantas pārvaldīšanas kārtību un procesu, kādā tiek izlemti dažādi ar to saistīti jautājumi, attiecīgā īpašuma kopīpašnieki var vienoties, noslēdzot kopīpašuma pārvaldīšanas līgumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas