E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13536
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Jāsazinās ar Kuldīgas iecirkņa priekšnieku

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2018
Ivars

Kā pamudināt policiju strādāt? 2016. gada rudenī man tika izkrāpta rokasnauda, par ko uzrakstīju iesniegumu krimināllietas uzsākšanai. Kā man paskaidroja vēlāk, vainīgā persona ir noskaidrota un atrodas Latvijā. Ir pagājis vairāk nekā gads. Vai policijai ir jāsniedz man kāda informācija par lietas gaitu? Mana rūgtā pieredze: divas reizes esmu apzagts. Rezultāti nekādi. Vienreiz vainīgais bija zināms. Blakus veicot mežizstrādi, manā īpašumā tika nozāģēti koki, ap 15 kubikmetriem. Rezultāti nekādi. Sieva strādā veikalā. Veikalu apzaga dienas laikā, zagļi tika pamanīti, aizlaidās ar visu guvumu. Rezultāti nekādi. Visos gadījumos tika lūgta policijas palīdzība. Kuldīgā ir zagļu paradīze. Kā pamudināt policiju sākt strādāt? Sava alga ir jānopelna.

A
atbild:
15. janvārī, 2018
Linda Balode
LV portāls
Valsts policija
Normunds Aleckis, Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa priekšnieks

Kuldīgas iecirknī 2017. gadā ir uzsākti 160 kriminālprocesi un nosūtīti kriminālvajāšanai 65 kriminālprocesi par zādzībām no mājām. 2016. gadā uzsākti 284 kriminālprocesi un nosūtīts vajāšanai 91 kriminālprocess, savukārt kopumā par noziedzīgiem nodarījumiem ir uzsākti 716 kriminālprocesi 2016. gadā un 465 kriminālprocesi 2017. gadā.

Organizējot darbu, Kuldīgas iecirknī 2017. gadā ņēma vērā, ka Kuldīgas iecirkņa apkalpojamā teritorijā 2016. gadā bija augsts noziedzības līmenis uz iedzīvotāju skaitu salīdzinājumā ar Latvijā reģistrētiem noziegumiem. Proti, Kuldīgas iecirknī krasi mainīja darba organizāciju un ļoti lielu darbu ieguldīja tieši noziegumu novēršanā, lai samazinātu noziedzības līmeni (darbu optimizēja noziegumu novēršanas jomā).

Iepriekšējos gados noziegumu skaits turpināja pieaugt no gada uz gadu, bet 2017. gada darba rezultāti rāda, ka policija ir spējusi samazināt noziedzību par 251 noziegumu. Liels darbs Latvijā ieguldīts nelikumīgā apritē nonākušo narkotisko vielu un akcizēto preču apkarošanā, kas arī deva ievērojamus rezultātus.

Kuldīgas iecirknis veicina sadarbību ar iedzīvotājiem, piedaloties iedzīvotāju sapulcēs, izrunājot galvenos problēmjautājumos un uzklausot iedzīvotāju vēlmes un sūdzības, ja tādas ir.

Diemžēl šajā gadījumā sīkāku informāciju par jautājumā aprakstītajiem notikumiem Valsts policija nevar sniegt, jo persona nav norādījusi konkrētus notikušā nozieguma datumus vai sevi identificējusi. Taču policija aicina personu sazināties ar Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa priekšnieku un izrunāt problēmjautājumus.

Jānorāda, ka Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa priekšnieks iedzīvotājus pieņem pirmdienās no plkst. 9.00 līdz 11.00 un ceturtdienās no plkst. 14.00 līdz 16.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas