E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13525
Lasīšanai: 2 minūtes

Transportlīdzekļa vadītāja profesionālā kompetence

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. janvārī, 2018
Normunds

Labdien! Vai 95. kods ir vajadzīgs autovadītājiem, kas strādā privātā firmā uz ugunsdzēsības autotransporta? Un kam ir jāveic arī citu objektu apkalpošana uz līguma pamata, kas nav saistīti ar uzņēmuma darbību?

A
atbild:
15. janvārī, 2018
Elīna Gulbe
LV portāls
Autotransporta direkcija
Zane Plone, sabiedrisko attiecību vadītāja

Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone skaidro: “Transportlīdzekļa vadītāja profesionālā kompetence (95. kods) nav nepieciešama, ja transportlīdzeklim ir piešķirts operatīvā transporta statuss. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 304 operatīvos transportlīdzekļus ar stacionāri uzstādītām zilām bākugunīm, speciālām skaņas iekārtām un speciālu krāsojumu atļauts izmantot pašvaldību, iestāžu, komercsabiedrību un organizāciju ugunsdrošības dienestiem un brīvprātīgajiem ugunsdzēsības formējumiem.

Veicot kravu komercpārvadājumus, transportlīdzekļa vadītāja apliecībā ir jābūt ierakstam par 95. koda iegūšanu. Balstoties uz Autopārvadājumu likumu, 95. kods nepieciešams autovadītājiem, kuri veic kravu pārvadājumus ar kravas automobiļiem, kuru pilna masa pārsniedz 3,5 tonnas. Transportlīdzekļiem, kas nav paredzēti kravu pārvadājumiem, piemēram, autoceltņiem, 95. kods nav nepieciešams.”

Tomēr Z. Plone norāda, ka minētajā gadījumā īsti nav skaidrs, ar ko tieši nodarbojaties, tāpēc grūti sniegt konkrētu atbildi, jo pastāv virkne nosacījumu un, jā, arī izņēmumu, kas attiecas uz katru gadījumu. Tāpēc iesakām vērsties ar šo jautājumu Autotransporta direkcijā (informatīvais tālrunis: 67280485; e-pasts: info@atd.lv).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas