E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13369
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Latvijā nav mantojuma nodokļu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. decembrī, 2017
Kristine Ozolniece

Labdien! Es dzīvoju Dubaijā un Indijā, man ir ģimene, vīrs indietis un divi mazi bērni. Mans vīrs ir smagi slims. Ja viņš nomirst, tad man būtu jāpārreģistrē viņa dzīvoklis un mašīna uz mana vārda, lai varu pārdot un braukt atpakaļ uz Latviju. Arī nauda no viņa bankas konta tad būtu jāpārskaita uz manu kontu. Viņam ir konts Indijas bankā un Dubaijā, jo līdz šim Dubaijā viņš strādāja. Ja veicu īpašuma pārreģistrāciju uz mana vārda un pārdodu, līdzekļi tiek ieskaitīti manā bankas kontā, vai šādā situācijā man būtu jāmaksā kādi nodokļi par to Latvijā? Līdz šim man nekas nav piederējis, arī nekādas deklarācijas neesmu pildījusi, jo nav bijusi tāda vajadzība. Tad tagad, ja mans Latvijas bankas konts ir praktiski tukšs un ja tur pēkšņi parādās kāda nauda, tad kas man būtu jādara, lai pierādītu, ka tas man un maniem bērniem ir no vīra/tēva mantots? Paldies!

A
atbild:
18. decembrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja Latvijas kredītiestādes kontā pēkšņi parādīsies liela naudas summa, tai pievērsīs uzmanību banka kā neparastam vai aizdomīgam darījumam un tiks veikti pasākumi, lai noskaidrotu, vai naudai ir legāla izcelsme. To paredz Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likums. Savā bankā noskaidrosiet, kādi dokumenti nepieciešami, lai apliecinātu naudas legālo izcelsmi.

Ja naudu saņemat mantojumā, tam ir apstiprinoši dokumenti, tad Latvijā nodokļi nav jāmaksā, jo mūsu valstī mantojuma nodokļu nav.

Fiziskajām personām, kuras kļūst par Latvijas Republikas rezidentēm, Valsts ieņēmumu dienestā jāiesniedz nulles deklarācija, ja tās atbilst Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likumā noteiktajiem kritērijiem. Vai šī deklarācija būs jāiesniedz, Jums pašai jānoskaidro Valsts ieņēmumu dienestā. Saziņas iespējas ar VID – mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas