E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13351
Lasīšanai: 2 minūtes

Kas nepieciešams, lai importētu šķidros būvmateriālus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. decembrī, 2017
Edgars

Labdien! Es vēlējos noskaidrot par šķidro būvmateriālu importu Latvijā no Krievijas. Kādi dokumenti nepieciešami, licences, sertifikāti, atļaujas un tamlīdzīgi papīri? Kas nepieciešams, lai būvmateriālus tālāk izplatītu Latvijā un ES? Jāreģistrē uzņēmums, vai var būt pašnodarbinātais? Piemēram, no Krievijas un Ukrainas. Paldies!

A
atbild:
22. decembrī, 2017

Diemžēl minētajā iesniegumā netiek nosaukts konkrēts būvizstrādājums, par ko lasītājs vaicā.  Ar norādi, ka tas ir šķidrais būvmateriāls no Krievijas, ir par maz, lai varētu sniegt detalizētu atbildi par būvizstrādājumam noteiktajām prasībām. Informācija par būvizstrādājumu aprites regulējumu ir pieejama Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē, aicinām lasītāju ar to iepazīties šeit.

Uz būvmateriāliem attiecas precēm izvirzāmās būtiskās prasības (drošuma, vides aizsardzības, veselības u. c. aspekti), kā arī piemērojamas nepieciešamās procedūras, lai apliecinātu atbilstību šīm prasībām.

Īpašas importa licences būvmateriāliem nav nepieciešamas, vienlaikus Eiropas Komisijas vietnē pēc kombinētās nomenklatūras koda konkrētam produktam iespējams meklēt ES noteiktos importa tarifus un informāciju par importa procedūrām, ja tādas ir paredzētas. Šī informācija ir pieejama šeit

Likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 11. panta 1.1 daļas izpratnē par fiziskās personas saimniecisko darbību ir uzskatāma jebkura darbība, kas vērsta uz preču ražošanu, darbu izpildi, tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanu par atlīdzību. Sīkāku informāciju par saimnieciskās darbības veicējiem atradīsiet VID mājaslapā šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas