E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13346
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Attaisnoto izdevumu gadījumā vērtē valodu kursu nepieciešamību darbam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. decembrī, 2017
Jekaterina

Labdien! Man ir jautājums sakarā ar deklarāciju. Gribu uzzināt, vai es varu, aizpildot deklarāciju, D4 5. ailē par izglītību norādīt attaisnotos izdevumus par spāņu valodas kursiem? Vai tas ir paredzēts tikai augstākajai izglītībai?

A
atbild:
11. decembrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ministru kabineta noteikumi Nr. 336 par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem nosaka attaisnotajos izdevumos ietveramos izdevumus. Tie ir izglītības izdevumi ne tikai par augstākās izglītības un visu pakāpju profesionālās izglītības iegūšanu, bet arī par apmācību darbā, profesijā, amatā vai arodā nepieciešamo iemaņu iegūšanai un uzlabošanai; par profesionālās sagatavotības līmeņa paaugstināšanu (izdevumi par jebkurām mācībām, kas paplašina fiziskās personas profesionālās zināšanas).

Valsts ieņēmumu dienesta informatīvajā materiālā norādīts: ņemot vērā, ka attaisnotajos izdevumos par izglītības iegūšanu iekļauj izdevumus par apmācību darbā, profesijā, amatā vai arodā nepieciešamo iemaņu iegūšanai un uzlabošanai, kā arī zināšanu paplašināšanai, vispirms nepieciešams izvērtēt, vai konkrētās apmācības (kursi) ir nepieciešamas nodokļa maksātāja darba pienākumu veikšanai. Ja nepieciešams, nodokļa maksātājs iesniedz papildu izziņu no darba devēja.

Tātad, vai Jums būs tiesības atgūt kā pārmaksu iedzīvotāju ienākuma nodokli, ja deklarēsiet maksājumu par spāņu valodas kursiem kā attaisnotos izdevumus, konkrētā gadījumā jānoskaidro Valsts ieņēmumu dienestā. Saziņas iespējas VID mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas