E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13342
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Izmaiņas slimības pabalsta piešķiršanā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. decembrī, 2017
Raimonds

Labdien! Vēlējos saprast, kā ir vēl šogad un kā būs no 2018. gada ar slimības pabalstu pēc darba attiecību pārtraukšanas. Es decembra beigās eju prom no darba, un ir nepieciešamība veikt operāciju. Cik saprotu, tad šogad slimības pabalsts bezdarbniekam netiek piešķirts. Kā būs 2018. gadā? Ir dzirdēts, ka kaut kas mainīsies.

A
atbild:
11. decembrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Jā, no 2018. gada slimības pabalsta piešķiršanā būs izmaiņas.

Tiesības uz slimības pabalstu būs, ja sociālās apdrošināšanas iemaksas veiktas ne mazāk kā 3 mēnešus pēdējo 6 mēnešu periodā vai 6 mēnešus pēdējos 24 mēnešos. Noteiktais kvalifikācijas periods neattieksies uz darbnespējas lapām A, kuras apmaksā darba devējs, kā arī uz gadījumiem, kad tiek kopts slims bērns, kas nav sasniedzis 14 gadu vecumu.

Vēl viena izmaiņa – ja darbnespēja būs iestājusies nodarbinātības periodā, slimības pabalstu izmaksās 30 kalendārās dienas pēc tam, kad cilvēks zaudējis darba ņēmēja vai pašnodarbinātā statusu.

Bezdarbniekiem slimības pabalsts netiek piešķirts šogad, un šajā ziņā izmaiņu nebūs. Ja darbnespēja iestājusies pēc darba tiesisko attiecību izbeigšanas, slimības pabalstu nemaksā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas