E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13341
Lasīšanai: 2 minūtes

Zemes pirkšanu nosaka Publiskās personas mantas atsavināšanas likums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. decembrī, 2017
Guntis Vītols

Labdien ! Esmu iegādājies ēku no personas, kura to savulaik privatizējusi par sertifikātiem. Ēka atrodas uz pašvaldības zemes. Vai man ir iespējams iegādāties zemi zem ēkas un 0,5 ha tās apsaimniekošanai? Vai pašvaldība drīkst atteikt manai vēlmei, ja pati šo zemi nav izmantojusi iepriekš (5 gadus nomāju šo zemi no pašvaldības)? Paldies!

A
atbild:
11. decembrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pastāvīgā lietošanā piešķirto un zemes reformas laikā neizpirkto apbūvēto zemi iespējams iegūt īpašumā atbilstoši Publiskās personas mantas atsavināšanas likumā noteiktajai kārtībai.

Likumā ir noteikts, ka atsevišķos gadījumos publiskas personas nekustamā īpašuma atsavināšanu var ierosināt zemesgrāmatā ierakstītas ēkas (būves) īpašnieks, ja vēlas nopirkt zemesgabalu, uz kura atrodas ēka (būve), vai zemesgabalu, uz kura atrodas ēka (būve), un zemes starpgabalu, kas pieguļ šai zemei.

Publiskai personai piederošu zemesgabalu, uz kura atrodas citai personai piederošas ēkas (būves), var pārdot tikai zemesgrāmatā ierakstītas ēkas (būves) īpašniekam.

Noteikumus nomātas zemes iegūšanai īpašumā nosaka pašvaldība, tāpēc tajā jāvēršas ar iesniegumu un jautājumu, kāpēc Jums tiek atteikta iespēja iegādāties zemi un kāda ir pašvaldībā noteiktā kārtība zemes iegūšanai īpašumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas