E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13313
Lasīšanai: 3 minūtes

Līgumam var pievienot pretenzijas vēstuli

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. decembrī, 2017
Jevgenijs

Labdien! Lūdzu palīdzību šāda jautājuma noskaidrošanā: objekts – privātīpašums (dzīvojamā māja) –  atrodas Babītē, ciematā, kura teritorijā ir izbūvēts centralizētais ūdens apgādes tīkls un centralizētā kanalizācija. Objekts (dzīvojamā māja) ir pieslēgts pie tīkla. Ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu nodrošina un apsaimnieko SIA “RS Servisi”. Lai turpinātu lietot šos pakalpojumus, SIA “RS Servisi” piedāvā noslēgt apsaimniekošanas līgumu, bet līgumā iekļauts daudz citu apsaimniekošanas pakalpojumu, kuri nav saistīti ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu, piemēram, ielu apgaismojuma organizēšana un uzkrājumu fonda veidošana. 1. Vai ir iespēja noslēgt līgumu tikai par ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu, bez jebkādiem papildu pakalpojumiem? Vai no SIA “RS Servisi” puses ir likumīgi atteikt noslēgt tādu līgumu, kur ir tikai viens konkrēts pakalpojums par ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu? 2. Kā rīkoties, ja es atsakos noslēgt piedāvāto līgumu un sakarā ar to SIA “RS Servisi” pārtrauc ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu sniegšanu? 3. Vai apsaimniekotājam SIA “RS Servisi” ir ekskluzīvas tiesības sniegt ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumus, kā arī fiksēt jebkādu tarifu savam pakalpojumam?

A
atbild:
13. decembrī, 2017
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Vitolds Peipiņš
Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs

„Nelielās apdzīvotās vietās galvaspilsētas tuvumā un citviet pašvaldības uzņēmumi vienlaikus nodarbojas gan ar daudzīvokļu māju apsaimniekošanu, gan komunālo pakalpojumu sniegšanu, jo nav lietderīgi katram pakalpojuma veidam dibināt atsevišķu organizāciju,” situāciju komentē Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš. „Jautājumā ietvertā informācija liecina, ka arī Babītē ir šāda kārtība un minētais uzņēmums nodarbojas ar plašu pakalpojumu spektru. Taču no izklāsta nav saprotams, vai runa ir par viendzīvokļa privātmāju, vai māju, kurā ir vairāki dzīvokļi, un kas to īsti pārvalda un apsaimnieko. Ja tā ir māja ar vairākiem dzīvokļiem, tad pašvaldības uzņēmums piedāvā arī apsaimniekošanas pakalpojumu, tostarp uzkrājuma fonda veidošanu, lai māju pienācīgi uzturētu. Nav arī īsti skaidra vēsturiski izveidojusies situācija ar ielas apgaismošanu: ja minētais uzņēmums nodrošina šo infrastruktūras pakalpojumu, tad kādam par to arī jāmaksā.

Ignorēt pašvaldības uzņēmuma piedāvāto līgumu mājas īpašniekam nav ieteicams, jo tad viņš patiešām var palikt arī bez ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem. Līgumu mājas īpašnieks var parakstīt, pievienojot pretenzijas vēstuli ar skaidrojumu, kuriem līguma punktiem un kādēļ nepiekrīt.”

Tomēr, tā kā jautājumā ir dažas būtiskas neskaidrības, V. Peipiņš iesaka vērsties pēc padoma Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijā (LNĪPA).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas