E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13309
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Kad ceļā pavadīto laiku iekļauj darba laikā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. decembrī, 2017
nina

Līdz darbavietām 15 km. Uz darbu ved darba busiņš. Vai ceļa laiks tiek ieskaitīts darba laikā?

A
atbild:
08. decembrī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Lai sniegtu precīzu atbildi uz Jūsu jautājumu, ir jāzina citi apstākļi – vai šīs darbavietas ir pastāvīgas  vai  vienmēr dažādas, kādu darbu Jūs strādājat – kāds ir amats?

Eiropas Savienības 10.09.2015. tiesas spriedumā lietā Nr. C-266/14, kurā, pamatojoties uz Spānijas valsts tiesas uzdoto lūgumu sniegt prejudiciālo nolēmumu, ES tiesa sniedza nolēmumu par to, kā interpretēt Eiropas Parlamenta un Padomes 4.11.2003. Direktīvas 2003/88/EK normas par konkrētiem darba laika organizēšanas aspektiem.

Konkrētajā lietā tiesa pieņēma šādu nolēmumu: Eiropas Parlamenta un Padomes 2003. gada 4. novembra Direktīvas 2003/88/EK par konkrētiem darba laika organizēšanas aspektiem 2. panta 1. punkts ir jāinterpretē tādējādi, ka tādos apstākļos kā pamatlietā, kuros darba ņēmējiem nav noteiktas vai pastāvīgas darbavietas, par “darba laiku” šīs tiesību normas izpratnē ir uzskatāms pārvietošanās laiks, ko šie darba ņēmēji pavada, ikdienā pārvietojoties starp savu dzīvesvietu un sava darba devēja noteiktā pirmā un pēdējā klienta atrašanās vietu.

Proti, tikai situācijās, ja darbiniekam nav noteikta konkrēta pastāvīga darbavieta, ceļā pavadītais laiks tiek iekļauts darba laikā. Šāda situācija attiecināma, piemēram, uz aprūpes darbiniekiem, gāzes iekārtu uzstādītājiem u. tml.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas