E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13277
Lasīšanai: 2 minūtes

Operatīvā transportlīdzekļa nolietojums un grāmatvedības uzskaite

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. novembrī, 2017
Līga

Labdien! Vēlējos uzzināt, kā noteikt operatīvā transportlīdzekļa būtisku nolietojumu un kādi normatīvie akti nosaka, kad nepieciešama nomaiņa pret jaunu operatīvo transportlīdzekli. Un par situāciju, ja šis operatīvais transportlīdzeklis nodots patapinājumā.

A
atbild:
28. novembrī, 2017
Valsts policija
Ilze Jurēvica, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece

Šo kārtību nosaka Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr. 1486 "Kārtība, kādā budžeta iestādes kārto grāmatvedības uzskaiti". Plašākai informācijai aicinām tajos ieskatīties.

Informācija par nolietojuma aprēķināšanu un normu piemērošanu atrodama šo noteikumu 2.1.1 nodaļā "Pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķināšana un normu piemērošanas nosacījumi". Tāpat lietderīgi varētu būt arī ielūkoties šo pašu noteikumu 2. pielikumā.

Minēto MK noteikumu 17.2 punktā ir izcelts, ka ilgtermiņa ieguldījumiem nomātajos pamatlīdzekļos lietderīgās lietošanas laiku nosaka noslēgtā nomas, īres vai apsaimniekošanas līguma darbības termiņa vai budžeta iestādes grāmatvedības uzskaites kārtībā.

Tāpat ir jāatzīmē šo pašu MK noteikumu 69. punkts, proti, ka pamatlīdzekļiem un nemateriālajiem ieguldījumiem, kurus iegādājas saskaņā ar finanšu nomas nosacījumiem, nolietojumu rēķina atbilstoši tādiem pašiem noteikumiem, kādi piemērojami pārējiem īpašumā esošiem tās pašas grupas aktīviem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas