E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13261
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Darbinieku bērna kopšanas atvaļinājuma laikā atlaist nevar

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. novembrī, 2017
Jolanta

Labdien! Atrodoties BKA, firma, kurā strādāju pārdeva savus uzņēmumus citai firmai, cik izprotu no situācijas, esmu palikusi bez darbavietas, jo tā firma, kas nopirka uzņēmumus, darbu piedāvāja tikai tiem, kas tajā brīdī atradās darbavietā. Kā man šajā situācijā pareizi rīkoties? Iepriekšējā firma nav likvidējusies, un BKA man vēl nav beidzies.

A
atbild:
06. decembrī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja ir notikusi uzņēmuma īpašnieku maiņa, tad situācija, ka bērna kopšanas atvaļinājumā eošs darbinieks tiek atlaists, ievērojot likuma normas, nav iespējama. Proti, jaunais īpašnieks pārņem uzņēmumu ar visām tā saistībām, tai skaitā darbiniekiem.

Jūsu tiesības aizsargā Darba likuma 156. pants: darbiniekam, kurš izmanto bērna kopšanas atvaļinājumu, tiek saglabāts iepriekšējais darbs. Ja tas nav iespējams, darba devējs nodrošina līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu ar darbiniekam ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem.

Jums var ieteikt atgādināt par sevi. Proti,  sazināties ar uzņēmuma personāldaļu,  pārliecināties par darba attiecību esamību un precizēt atgriešanās no BKA laiku.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas