E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13206
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Mājas būvniecība un nekustamā īpašuma nodoklis

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. novembrī, 2017
Rota

Būvēju māju Baldones novadā. Saņēmu vēstuli no pašvaldības, ka no nākamā gada man būs jāmaksā 7 reizes lielāks nekustamā īpašuma nodoklis, jo neesmu deklarējusies šajā īpašumā. Māja ir būvniecības stadijā un nav apdzīvojama – iespējas tur dzīvot nav. Vai man ir tiesības apstrīdēt pašvaldības lēmumu?

A
atbild:
14. novembrī, 2017
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas jautājumus regulē likums “Par nekustamā īpašuma nodokli”.

Saskaņā ar šā likuma 1. pantu ar nekustamā īpašuma nodokli apliek ķermeniskas lietas, kuras atrodas Latvijas Republikas teritorijā un kuras nevar pārvietot no vienas vietas uz otru, tās ārēji nebojājot, – zemi, ēkas, tai skaitā kadastra informācijas sistēmā reģistrētas, bet ekspluatācijā nenodotas ēkas, un inženierbūves (turpmāk – nekustamais īpašums), izņemot šā panta otrajā daļā minēto nekustamo īpašumu.

Nekustamā īpašuma nodokļa likmes un nodokļa atvieglinājumus saskaņā ar likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” nosaka pašvaldības savos saistošajos noteikumos.

Likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 10. pants nosaka, ka pašvaldības amatpersonai, kura atbilstoši normatīvajiem aktiem veic nodokļa administrācijas funkcijas, ir pienākums pēc nodokļa maksātāja rakstveida pieprasījuma pārskatīt nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumā norādītās nekustamā īpašuma nodokļa summas pareizību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas